hvu

Appiukko ja miniä törmäyskurssilla – mielensäpahoittaja hauskuttaa Riihimäen Teatterin syyskaudella

Mielensäpahoittajan miniä -näytelmän rooleissa loistavat Linda Wiklund ja Heikki Nousiainen ovat myös oikeassa elämässä toisilleen miniä ja appiukko. – Mukavaahan se on yhdessä tehdä, Nousiainen kertoi näytelmän harjoituksissa perjantaina.

Mia Lagström

Riihimäen Teatterissa harjoitellaan parasta aikaa Mielensäpahoittajan miniä -näytelmää.

– Olemme harjoitelleet esitystä viiden viikon ajan. Teimme sen lähes valmiiksi Aleksanterin teatterin tanssistudiossa Helsingissä. Nyt viikon ajan olemme harjoitelleet lavasteissa Riihimäellä, ohjaaja Pentti Järvinen kertoo.

 

Näytelmän siirtäminen pienestä tilasta isoon on aina haasteellista.

Askelmerkit on laitettavat uusiksi, sillä iso tila syö tunteet ja ajatukset.

Järvisen mukaan palaset ovat kuitenkin hyvin paikkansa löytäneet. Lopullisesti asiat hioutuvat itse esityksessä.

– Komedia tehdään yhdessä yleisön kanssa. Yleisöllä on todella suuri merkitys. Vasta yleisön edessä esitys syttyy ja löytää rytminsä, miniän roolista vastaava Linda Wiklund kertoo.

– Tragediassa on helppo osoittaa kohdat, joissa yleisö itkee. Naurua sen sijaan ei pysty hallitsemaan. Se tulee ja menee, Järvinen lisää.

 

Komedia on myös varsin herkkä laji, sillä vitsit vanhenevat helposti.

Tämän näytelmän kanssa ongelmia tämän suhteen ei kuitenkaan tule, sillä vaikka kyse onkin komediasta, ei kyse ole mistään vitsilingosta.

– Mielensäpahoittajan koomisuus tulee siitä, että maailma, josta Mielensäpahoittaja tulee, on ristiriidassa meidän maailmamme kanssa. Kyrö on todella hyvä kirjoittaja. Hän näkee tämän maailman hyvin, Järvinen kertoo.

 

Mielensäpahoittajan miniä -näytelmä leikittelee ristiriitaisuuksilla ja vastakohtaisuuksilta, joita syntyy kun kaksi toisistaan poikkeavaa sukupolvea joutuu välienselvittelyyn.

– Näytelmässä pelataan tavattoman tutuilla asioilla, kuten sukupolvien välisillä eroilla ja sukulaisuussuhteilla.

– Hauskaksi tilanteen tekee, että näyttelijät Linda Wiklund ja Heikki Nousiainen ovat oikeassa elämässä miniä ja appiukko, joten he pääsevät oikeasti selvittelemään asioitaan ja saavat siitä vielä palkkaakin, Järvinen naurahtaa.

Heikki Nousiaisen mukaan Mielensäpahoittajan roolin heittäytyminen on sujunut lähes itsestään.

– Sehän tässä kauheaa onkin, olen huomannut olevani joissain asioissa samaa mieltä Mielensäpahoittajan kanssa. Se hävettää.

Mielensäpahoittajan miniä -esitys perustuu Tuomas Kyrön kirjoittamaan Miniä-pienoisromaaniin.

Tarina alkaa, kun miniä saa perheensä maalle ja kauan kaivatun vapaan viikonlopun puoleen vuoteen.

Asiat eivät mene kuitenkaan suunnitellusti, kun appiukko lähetetään miniän hoiviin kolmeksi päiväksi.

 

Mielensäpahoittajan miniä käynnistää Riihimäen Teatterin syyskauden.

Teatterin toimitusjohtaja Simo Jokinen odottaa kautta hyvillä mielin.

Ensi-ilta torstaina

Riihimäen Teatterin syyskausi käynnistyy Tuomas Kyrön Miniä-pienoisromaaniin pohjautuvalla Mielensäpahoittajan miniä -komedialla.

Ensi-ilta torstaina 12.9. klo 19. Ohjaus Pentti Järvinen, rooleissa Heikki Nousiainen ja Linda Wiklund. Näytelmä on Riihimäen Teatterin omaa tuotantoa, mutta se nähdään myös Aleksanterin Teatterissa.

Esitykseen on mahdollista yhdistää kolmen ruokalajin menu, joko ennen esitystä tai sen jälkeen. www.riihimaenteatteri.fi/naytelma/mielensapahoittajan-minia/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Luvassa erilainen Mielensäpahoittaja – Riihimäen teatterin syksyn ensi-illassa oikea appiukko ja miniä kohtaavat lavalla – runsas ohjelmisto tarjoaa katsottavaa kaikille21.3.2019 18.10
Mielensäpahoittaja ennätystahdissa Miinan Montussa: "Yleisömäärä voi nousta neljääntuhanteen"9.8.2016 20.00
"Teatterin pitää koskettaa" – Riihimäen teatterin uusi taiteellinen johtaja Olka Horila aloittaa syksyllä – töitä luvassa myös irtisanotuille.26.1.2019 08.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat