hvu

Rakas Riksu -tapahtumassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle – "Varsin mielenkiintoinen kokemus tulee varmasti olemaan"

Rakas Riksu -tapahtuma juhlistaa riihimäkeläisyyttä ja tuo esiin riihimäkeläistä kaupunkikulttuuria, Riihimäen kaupungin kulttuurituottaja Minttu Seppo kertoo.

Mia Lagström

Riihimäellä juhlitaan Riihimäen asemanseudun syntymäpäiviä tuttuun tapaan koko kaupungin voimin.

– Aikaisempina vuosina syntymäpäiväviikolla järjestettiin Asematapahtuma. Nyt tätä samaa perinnettä jatkaa viime vuonna lanseerattu Rakas Riksu -tapahtuma, kaupungin kulttuurituottaja Minttu Seppo kertoo.

Rakas Riksu -tapahtuma on osa kansainvälistä Euroopan kulttuuriympäristöpäivää, jonka tämän vuoden teemana on ”Viihteen ja taiteen tiloissa”.

– Päivän tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja tuoda esille sen kulttuuri- ja viihdetarjontaa, ja sitähän Riihimäellä riittää. Taiteen perusopetus on meillä varsin runsasta ja eri taiteenalojen tekijöitä on paljon, Seppo kertoo.

Perinteisesti päivän aikana on ollut maksuton pääsy kaupungin museoihin ja näin on tälläkin kerralla.

Riihimäen kaupunginmuseolla avautuu klo 10.30 kaupunginmuseon, Riihimäki-seuran, kansalaisopiston ja kuvataidekoulun yhteinen Kuva kuvasta -näyttely.

Riihimäen taidemuseossa pääsee tutustumaan klo 10–17 Suomen Puupiirtäjien Seuran Hiertäen, hangaten -näyttelyyn sekä kokoelmanäyttelyyn ”Boheemielämää”. Kokoelmanäyttelyn yleisöopastus on klo 13.

Suomen metsästysmuseosta löytyy klo 10–18 Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän taidetta, Hannu Nevalaisen valokuvanäyttely sekä Suomen Puukkoseuran SM-palkintopuukot 2019 -näyttely.

Suomen Työväentalomuseossa on puolestaan avautunut uusi näyttely, joka juhlistaa museon 50-vuotissyntymäpäiviä.

– Varsin mielenkiintoinen kokemus tulee varmasti olemaan Suomen lasimuseossa klo 12 ja klo 14 järjestettävät opastetut kierrokset museon kokoelmavarastoon, joka on yleensä yleisöltä suljettu. Kierrokselle ilmoittaudutaan etukäteen.

Riihimäen seurakunta tarjoaa puolestaan tutustumiskierroksen Keskuskirkkoon klo 12 ja klo 13.

– Yleisö pääsee kurkkaamaan, miltä kirkkosali näyttää saarnastuolista käsin tai mitä löytyy alttariseinän takana olevasta tilasta. Kirkkoa esittelee kirkkoherra Viherä, Seppo kertoo.

Opastettu Hämeenkatu-kierros järjestetään klo 12 ja klo 14.

Riihimäen keskustan pääväylää ja sen varren arkkitehtuuria esittelevät historiantutkijat Juho ja Emilia Haavisto.

Graffiteista kiinnostuneet voivat lähteä omatoimiselle kierrokselle katselemaan riihimäkeläisnuorten maalaamia graffititeoksia, joita löytyy yhdeksältä eri bussipysäkiltä karttasovelluksen avulla. Kaikki pysäkit kiertäneet osallistuvat palkinnon arvontaan.

Rakas Riksu -tapahtuman ohjelmalava sijaitsee Riihimäen kaupunginmuseon pihamaalla ja paikalla on tarjolla runsaasti musiikkia, tanssia ja teatteria.

Pompotista löytyy kirpputorimyyjiä ja lettukahvilla ja Vihreästä Talosta käsitöitä, taidetta ja vanhaa tavaraa sekä elävää musiikkia ja niin ikään syötävää.

Kino Sampossa esitetään klo 14 Walt Disneyn kokopitkä elokuva Nalle Puh (vapaa pääsy).

Perinteiseen tapaan päivän aikana järjestetään myös Asemajuoksu, joka lähtee Voimalan edestä klo 12. Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu tuntia ennen lähtöä kilpailutoimistossa. Palkintojen jako on klo 13.45.

Rakas Riksu -kaupunkitapahtuma

Tarjolla viihdettä ja taidetta

Riihimäen Rautatienpuiston ympäristössä järjestetään Rakas Riksu -tapahtuma sunnuntaina 8.9. klo 10 - 15.

Virallinen ohjelmalava sijaitsee kaupunginmuseon pihapiirissä. Tapahtuman juontaa Erja Hirviniemi.

Ohjelmaa on myös kaupungin eri museoissa, Pompotissa ja Vihreässä Talossa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on suunnattu koko perheelle.

Kino Sampossa klo 14 Walt Disneyn kokopitkä elokuva Nalle Puh, vapaa pääsy.

Samaan aikaan Riihimäen Yrittäjänaiset järjestävät Granitin aukiolla syysmarkkinat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat