Puheenaihe

Näin postilakko vaikuttaa jakeluun – lisää työtaisteluja on luvassa

Postialan ammattiliitto on kertonut, että lakkotoimia on luvassa lisää huomenna ja keskiviikkona. 

Johanna Erjonsalo / arkisto

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU on aloittanut maanantaiyönä lisää laittomia lakkoja lajittelua tekevissä työpaikoissa Postissa Vantaalla, Liedossa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa.

– Ymmärrämme hyvin, että asiakkaamme odottavat palvelujen hoituvan häiriöttä. Olemme pystyneet hoitamaan valtaosan työstä lakosta huolimatta ja postinjakelu toimii, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Ainasoja arvioi, että valtaosa lähetyksistä saadaan asiakkaille luvatussa ajassa. Postia voi toistaiseksi lähettää normaaliin tapaan.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että pieniä eriä mainoksia saattaa viivästyä noin vuorokaudella. Olemme pahoillamme kaikista asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvista haitoista.

Sanomalehtien varhaisjakeluun lakot eivät vaikuta.

PAU on ilmoittanut järjestävänsä lakkoja myös tiistaina ja keskiviikkona. Toteutuessaan lakot voivat Postin arvion mukaan vaikeuttaa lähetysten kulkua osittain eri puolilla Suomea.

– Teemme kaikkemme, että vaikutukset asiakkaillemme jäisivät mahdollisimman vähäisiksi ja lyhytaikaisiksi. Seuraamme tilannetta tarkasti koko ajan ja tiedotamme tarkentuvista arvioista säännöllisesti, sanoo Ainasoja.

– Valitettavasti emme pysty takaamaan häiriöttömyyttä, sillä häiriöiden laajuus on riippuvainen siitä, kuinka suuri osa työntekijöistä osallistuu lakkoon.

Lakot eivät koske Postin palvelupisteitä. Häiriöt eivät koske rahtipalveluja tai varastopalveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat