Paikalliset

Sotilasvalatilaisuus Hyvinkäällä – liikenteeessä erityisjärjestelyjä

Pentti Halonen näkee valatilaisuudessa myös hyvän kasvatuksellisen sauman.

Lauri Pajula

Kaartin jääkärirykmentin valatilaisuus järjestetään Hyvinkään Pihkalan urheilukentällä perjantaina 16. elokuuta.

Tapahtuma tulee näkymään Hyvinkään katukuvassa, sillä paikalle odotetaan saapuvaksi kahdesta kolmeentuhanteen kävijää.

– Määrä kasvaa isoksi, sillä valan vannoo yli 600 alokasta ja useiden läheiset ovat mukana seuraamassa tilaisuutta, Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen kertoo.

Tästä syystä Halonen myös kehottaa paikallisia ravintolayrittäjiä ja kauppoja valmistautumaan normaalia suurempaan väkimäärään perjantaina.

 

Valatilaisuus vaikuttaa Hyvinkään liikennejärjestelyihin ja saattaa ruuhkauttaa liikennettä erityisesti Pihkalan pesäpallostadionin ja keskustan alueella.

Valatilaisuuteen liittyvän ohimarssin aikana liikennettä joudutaan rajoittamaan Erkylänkadulla, Hämeenkadulla ja Kauppalankadulla.

 

Valatilaisuudessa valan vannovat Kaartin jääkärirykmentissä heinäkuun 8. päivä palveluksensa aloittaneet alokkaat. Heidät nimitetään tilaisuudessa kaartinjääkäreiksi.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen. Vakuutuksen ja valan esilukijana toimii Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Paraatijoukkoja komentaa everstiluutnantti Mika Kavén.

Tilaisuus alkaa kello 10.30 tunnin kestävällä kutsuvierastilaisuudella Pihkalan pesäpallokentän katsomossa. Sen perään on vuorossa sotilasvakuutus kello 11.30 ja sotilasvala kello 12. Joukot ryhmittyvät tilaisuuteen noin 15–20 minuuttia ennen sen alkamista.

 

Päivän ohjelmaan kuuluu myös Hyvinkään läpi kulkeva valamarssi paraatikatselmuksen ja sotilasvalan jälkeen. Marssi lähtee Hämeenkadun ja Sähkökadun risteyksessä ja ohimarssin vastaanottokoroke Hämeenkadulla, Hyvinkään kirkon tasalla.

Pentti Halonen toivoo, että myös päiväkodeista ja kouluista tultaisiin katsomaan ohimassia.

– Näen tässä hyvän kasvatuksellisen sauman.

Maailma muuttuu, vala pysyy

Sotilasvala päättää alokasajan

 

Sotilasvala on lupaus, jonka varusmies antaa varusmiespalveluksen alkuvaiheessa, yleensä alokas- eli peruskoulutuskauden päättyessä, noin seitsemän viikon palveluksen jälkeen.

Suomalaisen sotilasvalan ja -vakuutuksen kaava vahvistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1918. Tämän jälkeen kaava on kokenut vain vähäisiä kielellisiä uudistuksia. Viimeisimmässä uudistuksessa miehekkäästi-sana korvattiin sanalla ryhdikkäästi.

Yleensä valaan kutsutaan varusmiesten omaiset, ja tilaisuuteen liittyy valaparaati, kenttähartaus, kalustoesittely sekä kenttälounas.

Hyvinkään valatilaisuudessa nähdään myös kalustoesittelyä Hämeenkadun ja Kauppalankadun risteysalueella ja se on avoinna yleisölle kello 10–13.

Lähde: Puolustusvoimat

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MTV: "Sotkun munkit" kuumensivat yrittäjän ja Sotilaskotiliiton välit –  yrittäjä rekisteröi tuotenimen aputoiminimekseen17.7.2019 21.45
Ammattisotilas johti ilmavoimien varusmiesten ammuntoja huumeissa – sekava käytös paljasti27.6.2019 11.48
Riihimäen sotilaskodin uusi osoite antaa odottaa – Laskiaistapahtuman yleisöllä yksi suosikkituote2.3.2019 15.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat