hvu

Teflonia ja hikeä Sonnirockin jalanjäljissä

– On todella hyvä, että Hikiällä järjestetään Hikifestin kaltaisia tapahtumia, sanoo Oitin ja Hikiän puolivälissä asuva saksalaistaustainen Jan Schilde. – Hyvä, että festivaaleja on muuallakin kuin Helsingissä.

Pia Hyle

Hikiällä lauantaina 24.8. järjestettävä Hikifest jatkaa 20 vuotta sitten järjestetyn Sonnirockin jalanjäljillä.

Kahvila Palan järjestämä ja Levypala Luukko Oy:n sponsoroima musiikkifestivaali lupaa olla Etelä-Suomen hikisin ja tarjota kaikenikäisille jotain katsomisen arvoista.

– Naisille on jo Jarissa (Salonen) ja Kaissa (Kunnas) tarpeeksi silmäniloa, joten päätimme myös janoisille miehillekin järkätä hieman katseltavaa halliin, siitä kerromme kuitenkin myöhemmin vielä ennen tapahtumaa, sanoo Hikifestin puuhamies ja Levypala Luukon toimitusjohtaja Esa Luukko.

 

Luukko on itse aina pitänyt festivaaleista ja nuorempana kierrellyt mobiili-DJ:nä järjestäen juhlia ja diskoja.

Hän arvelee kipinän musiikkitapahtuman järjestämiseen olevan niitä peruja.

– Fiilikset on hyvät ja ehkä hieman jännittyneet ainakin minulla, koska en ole tämän kokoluokan tapahtumaa koskaan vielä järkännyt, hän toteaa.

 

Lapsiyleisölle suunnattu ikärajaton lasten Hikifest aloittaa Asemantie 13:ssa kello 10.30–13. Sen aikana esiintyvät Muumit ja Kengurumeiniki.

– Hikifestien esiintyjät alkuillasta osuu nuorisolle ja iltaa kohden vähän vanhemmille. Jon Landlord soittaa Sonnihallissa 1970- ja -80-lukujen vinyyleitä, niin olemme saaneet aika hyvän paketin joka ikäluokalle.

 

Jon Landlord alias Jari Salonen oli 20 vuotta sitten järjestetyn Sonnirokin takana.

Hänen ja Kai Kunnaksen lisäksi kello 14 alkavasta iltaohjelmasta vastaavat Arttu Lindeman, Pasi ja Anssi, Aleksanteri Hakaniemi, Solid Base Ruotsista ja Teflon Brothers.

– Katsotaan nyt, kuinka ihmiset kiinnostuvat.

 

Esa Luukon mukaan hikiäläiset ovat ottaneet festivaalin hyvin vastaan ja ovat mielissään, että omalla kylällä tapahtuu.

– Ulkopaikkakuntalaisten kannattaa tulla ehdottomasti Hikifesteille, koska tänne on todella helppo tulla junalla ja lähteä junalla pois.

Esimerkiksi Helsingistä pääsee Hikiään tunnissa.

 

Keski-Euroopasta lyhyeltä kesälomalta juuri palannut Luukko aikoo nyt kestittyä festivaalialueen rakentamiseen ja muihin tarvittaviin valmisteluihin.

– Tehtäviähän on paljon ja varmasti niitä tehdään vielä viimeisenäkin päivänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pienfestareita budjettiriskillä – Perunarockissa ja HikiFestissä mukana muun muassa Kotiteollisuus, Arttu Wiskari ja Solid Base5.6.2019 09.20
Sun Dance Day etsii uusia rock-kykyjä Hyvinkäällä – samalla lavalla Anna Puu, Arttu Lindeman ja Santa Cruz10.4.2017 00.30
Aku Hirviniemi levytti Teflon Brothersin kanssa – uusin Luokkakokous vetää yleisöä21.11.2016 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat