hvu

Vapaaehtoiskeskus Virsun syyskausi käynnistyi – elokuussa luvassa jumppaa, bocciaa, käsitöitä, karaokea ja paljon muutakin

Virsun syyskausi avattiin maanantaina, jolloin kokoontui muun muassa käsityöpiiri.

Kari-Veli Lehtonen

Täytekakulla yllätettiin Riihimäen kaupungin vapaaehtoiskeskus Virsun syyskauden avaukseen saapuneet kävijät maanantaina. Tulijoista enemmistö oli käsityöihmisiä, sillä maanantaisin kokoontuvat Tellervon, Pirjon ja Kaarinan ohjaamat käsityöpiiriläiset.

Kaikille avointa ja ilmaista toimintaa keskuksessa pyörittävät eri yhdistysten vapaaehtoiset. Kaupungin ohjaajana on Hannele Mäki, joka kymmenen vuotta sitten oli Saara Bitterin kanssa toteuttamassa ikääntyvien keskuksen perustamista.

 

Elokuun alun tapahtumakalenteri oli jaossa reilun viikon osalta. Syksyn luentojen ja muiden tilaisuuksien aikataulut alkavat varmistua vasta lomakauden päätyttyä.

Torstaina 1. elokuuta kello 14 on tarjolla Auli Kosonen ohjaamaa tuolijumppaa. Perjantaina 2.8. kello 10.30 vetää Kaija Kinnunen boccian peluuta.

Maanantaina 5.8. kello 9 on käsityöpiirin toinen ”istunto”. Tiistaina 6.8. kello 13.15 Kipinäkerho kokoontuu lapsuuden töitä tehden ja leikkien.

Keskiviikkona 7.8. kello 13–14.30 on karaokea, missä voi pistää jalallakin koreasti. Torstaina 8.8. kello 14 Elsi Torn vetää tuolijumppaa ja perjantaina 9.8. kello 10.30 on Hilkka Silander peluuttamassa bocciaväkeä. Päivittäin pöydissä kokoontuu muun muassa muistipeli Skip-Boan pelaajia.

Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa torstaiaamuisin. Vetäjänä toimii erikoiskirjastonhoitaja Kirsi Konturanta kaupunginkirjastosta. Piiriläiset lukevat ennakkoon saamansa kirjan seuraavaksi kokoontumiskerraksi, jossa ruoditaan kirjan tapahtumia ja henkilöitä.

 

Pieni lauluryhmä laulaa ja laulattaa kerran kuukaudessa vaihtuvin päivin. Yhteislaulujen ohjelmatoiveita vastaanottavat Virsun emännät ja isännät.

Vaihtuvissa sykepäivissä on verenpaineen mittauksia. Ohjausta ja luottamuksellista neuvontaa saa terveydenhuollon ammattilaisilta.

Aivojumppapäivät vaihtelevat. Jumpassa on teemaan kerättyjä tehtäviä, joita tehdään sekä yksin että ryhmissä. Erilaisia muistitekniikoita harjoitellaan ja ratkaistaan eritasoisia hoksaamista vaativia pulmia.

Karaokea on parillisina viikkoina keskiviikkoisin kello 13–14.30. Kipinöitsijät -teemakeskustelua on kuukauden ensimmäisenä tiistaina kello 13. Teemoina ovat olleet rakkaus, luovuus, yksinäisyys, itsetunto ja vallan käyttö.

Miesten keskusteluryhmä kokoontuu kuukauden viimeisenä torstaina kello 10–11. Aiheina ovat olleet urheilu, matkailu, autoilu ja liikenne sekä moottoripyöräily.

Senioritanssia on joka tiistai klo 11.30–13 Rauni Valkeapään vetämänä. Bocciaa on perjantaisin. Pelissä käytetään nahkapäällysteisiä palloja. Heittäjät istuvat tuoleilla ja palloa heitetään tai vieritetään vuorotellen oikealla ja vasemmalla kädellä.

Vapaaehtoistyöhön mukaan

Virsun toimintaan voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Tervetulleita ovat niin nuoret, työikäiset kuin eläkeikäiset.

Vapaaehtoistehtäviä löytyy useita, kuten kotona asuvan ikäihmisen ulkoilukaverina, ystävätoiminta ja asiointiapu.

Palveluasumisessa vierailevat säännölliset ulkoiluryhmät.

Työ on ilman korvausta tehtävää tärkeää toimintaa.

Palkkiona on hyvä mieli sekä auttajalla että autatettavalla.

Lisätietoja toiminnanohjaaja Susanna Sovio (019 758 4643) tai ohjaaja Hannele Mäki (019 758 4645).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon laji: Boccia sopii kaikille – Virsun joukkue kukisti koululaiset15.5.2019 03.40
Puolensataa virsulaista vietti päivän Inramajalla 1.6.2018 16.05
Ikäihmisten ajanviettopaikka Virsussa riittää toimintaa ja tekemistä23.5.2018 03.15
Lauantai on Maailman terveyspäivä – Virsun terveyspisteestä saa tietoa ja neuvoja hyvinvoinnista3.4.2018 15.26
Tuolijumppaa, Runebergia ja hyviä neuvoja arkeen Virsusta helmikuussa26.1.2018 10.07
Nuuttipukkien aikaa muisteltiin Virsusssa - kiltteys- ja tonttutarinat jäivät sivummalle22.12.2017 06.15
Virsussa on tänään omaishoitajille oma kahvila17.2.2016 03.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat