Puheenaihe

Nyt Suomessa alkaa oranssi helle! – Tässä tämän viikon armottomat säälukemat

Loppuviikolla maan eteläosassa on livassa erittäin tukalaa hellettä. Kuvituskuva.

Katja Kaikkonen / arkisto

Lähes koko Suomi kärvistelee tällä viikolla kesähelteessä, joka ei näytä loppuviikkoa kohden laantumisen merkkejä – päinvastoin.

Esimerkiksi maanantaina tukalaa hellettä esiintyy Itä-Suomea ja pohjoisinta Lappia lukuunottamatta koko maassa. Se merkitsee sitä, että päivän ylin lämpötila on vähintään 27 astetta ja keskilämpö 20 astetta. Sääkartoilla tämä merkitään keltaisella.

– Huomenna tukalaa hellettä onkin sitten jo käsivarren Lappia lukuunottamatta koko maassa, kertoo päivystävä meteorologi Cecilia Karlsson Ilmatieteen laitokselta.

Keskiviikkona ja torstaina tukala helle jatkuu Kainuuta, Koillismaata ja Itä-Lappia lukuunottamatta koko maassa. 

Perjantaina helteestä tulee vihdoin äärimmäisen tukalaa – silloin sääkartta hehkuu koko eteläisessä Suomessa oranssin värisenä.

– Se merkitsee, että päivän ylin lämpötila ylittää 30 astetta ja vuorokauden keskilämpökin on vähintään 24 astetta, Karlsson lupailee. 

– Huomenna tiistaina on etelärannikolla olemassa pieni riski kuurosateisiin, mutta millään tavalla runsaita sateita ei ole luvassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Euroopan kuumin paikka? Suomeen puskee alkavalla viikolla melkoinen helleaalto, lämpöennätyksiä hätyytellään21.7.2019 10.38
Harkitsetko ilmalämpöpumppua viilennykseen? – "Vuorokauden käyttö maksaa 1 euron" 2.1.2019 20.24
Tarkkaile helteellä varoitusmerkkejä koirassasi ja muista myös tassut – näille roduille kuumuus on vaarallisinta16.7.2018 09.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat