Paikallisurheilu

Vimpeli näytti lyöntivoimaansa – Tahkon sisäpelin sotkivat merkkivirheet

Tahkon lukkari Kalle-Tapio Huusko sai seurata, kuinka Vimpelin Vedon lyöjäjokeri Perttu Ruuska yritti kotiutusta tällä kertaa pienellä.

Terhi Collin

Hyvinkään Tahko ei saanut irti pistettäkään vieraaltaan Vimpelin Vedolta tiistaina Pihkalassa. Sarjakärki vei miesten superpesispelin suoraan 0–2 (1–4, 3–6).

Avausjaksolla Tahkon kentällepääsy oli kovan työn ja tuskan takana. Kärki Lauri Vierimaa ei päässyt koko jaksolla kuin kerran kehiin, senkin väärän turvin. Etenijäjokeri Teemu Rouhiainen ei onnistunut yhtään paremmin.

Ulkona Tahko ei pystynyt torjumaan Vedon tilanteiden rakentelua. Tilanne kulminoitui toisen tasoittavaan, jossa Veto pääsi lyömään alun toista kierrosta vaivattomasti ja sen tuloksena syntyikin neljä juoksua.

Valtakunnan ykköstykki Perttu Ruuska oli luonnollisesti yhden näistä ”isänä”: hidastettu ykkösrajaan hoiteli Viljo Sillanpään kotiin ja sen jälkeen sopivaa siivua kenttään tarjoilivat ajoista Elmeri Anttila, Janne Mäkelä ja Jere Saukko.

Tahko sai kolmannen alussa ajoa, mutta alla oli jo kaksi paloa. Juha Korhosen eväät eivät tällä kertaa riittäneet.

Kolmannen lopussa Tahko pystyi jo taistelemaan Vedon kotiutukset kuriin. Riku Hokkanen päätti viimeiset pyristelyt ottamalla kaksi paloa kerralla.

Korhosen toisessa vuorossa välilyönnillä tekemä juoksu jäi Tahkon jakson ainoaksi. Rouhiainen ehti sillä kotiin, kun Anttilan käsi ei takakentältä riittänyt miestä polttamaan.

Toisen jakson aluksi Anttila värkkäsi kakkospuolen lyönnillään Vedon johtoon, mutta sen jälkeen kenttä tiivistyi.

Toisen tasoittavalla Tahko sai ajon yhdellä palolla, mutta sitten tulkittiin merkkiä liian luovalla tavalla, ja tuloksena oli vain vuoronvaihto – möhläys painoi hetkeksi joukkueen päät ja tuntui vaikuttavan vielä seuraavassa vuorossakin, jossa Mäkelä latasi kolmospuolelta takaa läpi kahden juoksun arvoisesti.

Kolmannessa Aleksanteri Haukka täytteli pesät ja Korhonen nakutti keskipompulla kavennuksen. Sen jälkeen polttoheitto painui reippaasti yli kotipesän ja Aku Kettunen toi 2–3.

Ruuska latasi kuitenkin neljännessä takaa keskeltä läpi ja homma sai sinetin, eikä Korhosen ja Patrik Vartaman väsäämä lohdutusjuoksu enää auttanut.

– Ekalla jaksolla ei päästy kentälle, toisella tuli kaikenlaista. Mutta se on peliä ja sellaista tapahtuu, kun ei olla ihan läsnä. Ulkopeliin olen tyytyväinen, sisäpeli tehtiin itse vaikeaksi, Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi totesi.

Ulkopeliin oli tyytyväinen myös Tahkon ykköspalkittu, lukkari Kalle-Tapio Huusko.

– Sisällä oltiin lampaanpoikasia, ei päästy painostamaan tarpeeksi, Huusko kiteytti.

Vedon väki oli iloisempaa.

– Hieno juttu, että päästiin pesemään kasvoja Sotkamon jälkeen. Silloin oltiin paskoja, neljä lyönyt Vedon ykköspalkittu Mäkelä totesi.

– Haluttiin palata normaaliin päiväjärjestykseen. Ei priimaa, mutta kuitenkin jämäkkää, pelinjohtaja Markku Hylkilä sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hokkanen jatkaa Tahkossa ainakin kaksi vuotta – "Tässä joukkueessa on hyvät edellytykset mennä mitalipeleihin"14.7.2019 18.00
Tahkon vieraspelireissu jatkui voitokkaana – Nikkasen lyönti kaatoi PattUn12.7.2019 20.30
Tahko hävisi supervuorossa – Haimi: "Emme esittäneet kauden parasta"4.7.2019 21.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat