Paikalliset

Viikon laji: Golfista on moneksi

Golfradan kiertämiseen menee reilut nelisen tuntia. – Halutessaan voi pelata myös puolikkaita kierroksia, Kytäjä Golfin golfopettaja PGA Pro Antti Vaalas kertoo.

Mia Lagström

Golf on koukuttava laji. Moni pelaa sitä läpi kesän lähes päivittäin.

– Suomalaiset harrastajapelaajat ovat hyviä. Suomen kesä on lyhyt, joten pelejä pelataan lyhyessä ajassa paljon. Taidot kehittyvät nopeasti, Kytäjä Golfin golfopettaja PGA Pro Antti Vaalas kertoo.

Vaalaksen mukaan golfissa kiehtoo, että se on samaan aikaan maailman helpoin ja maailman vaikein laji.

– Periaatteessa riittää, että osuu palloon ja sitten vain kävellään eteenpäin. Toisaalta tekniikkaa voi hioa loputtomiin.

Osa ottaa haasteen vastaan ja treenaa harjoituspaikalla päivästä toiseen. Osa lähtee ulkoilemaan ja tapaamaan kavereitaan, osa bongailee eri golfkenttiä ja osa käy kaikissa mahdollisissa kisoissa.

– Tässä piilee golfin viehätys. Sitä voi pelata monin eri tavoin. Se on samaan aikaan huippu-urheilua ja mukava tapa viettää aikaa.

Golf on Vaalaksen mukaan äärimmäisen kilpailtu laji. Toisaalta golfia voi pelata ihan vain omaksi ilokseen, eivätkä kaikki kilpaile.

– Kilpailuja on monenlaisia. Seurakisoissa annetaan yleensä tasoitusta taitojen mukaan. Isommissa kisoissa lasketaan ainoastaan lyöntejä. Niissä katsotaan, kuka on oikeasti paras.

Golfin pariin pääsee helpoiten käymällä kurssin. Kytäjä Golfissa järjestetään muun muassa Päivässä golffariksi -kursseja, joissa käydään läpi perusteet.

– Täydelliseksi golffariksi ei kukaan tule tuossa ajassa, mutta sen jälkeen voi lähteä liikkeelle.

Aloittelijan suurin virhe on, että hankalissakin paikoissa yritetään ja yritetään, eikä osata luovuttaa.

– Jokaista paikkaa on väkisin turha yrittää pelata. Kentät ovat äärimmäisen laajoja. Väylät ovat 30–40 metriä leveitä ja 100–500 metriä pitkiä. Pallo voi päätyä alkuun minne vain. Aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle maltilla ja rauhallisin mielin. Taidot karttuvat pikkuhiljaa.

Vaalas haluaa kumota ajatuksen, että golf olisi jotenkin elitistinen pienen porukan laji. Golfia pääsee halutessaan pelaamaan kuka tahansa, ja pelaajien joukossa on kaikenlaisia pelaajia. Suomessa golf – niin pelaaminen kuin varusteet – on myös halpaa verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan. Aloittelija saa mailat kasseineen noin neljällä sadalla eurolla. Käytettynä saa halvemmalla.

Tärkeintä Vaalaksen mukaan ovat hyvät kengät.

– Kymmentä kilometriä ei kannata lähteä taivaltamaan huonoilla kengillä.

Golfia pelatakseen on liityttävä jonkin golfseuran jäseneksi ja ostettava kausipelioikeus. Osa kentistä saattaa tarjota pelimahdollisuuksia kertamaksulla.

Aloittelijan kannattaa aloittaa harrastus käymällä peruskurssin.

Opetusta ja valmennusta tarjoavat sekä Hyvinkää Golf että Kytäjä Golf. Lisää tietoa Hyvinkään Golfista www.hyvigolf.fi ja Kytäjä Golfista www.kytajagolf.fi.

Golfmailat laukkuineen maksavat edullisimmillaan nelisen sataa euroa. Käytettyinä saa halvemmalla.

Kenkien hinnat liikkuvat 100–200 euron paikkeilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon laji: Triathlonistin on pidettävä kivusta ja pahasta olosta26.6.2019 13.35
Viikon laji: Höntsäpesisjoukkueeseen mahtuvat kaikentasoiset pelaajat19.6.2019 04.00
Viikon laji: Amerikkalainen jalkapallo sopii kaikenkokoisille ja -ikäisille – pelaamaan pääsee saapumalla treeneihin12.6.2019 13.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat