Paikalliset

Viikon laji: Höntsäpesisjoukkueeseen mahtuvat kaikentasoiset pelaajat

Hyvinkään Paavolan kentällä pelataan höntsäpesäpalloa. – Löysimme toisemme Facebook-ryhmän kautta. Tähän asti peliä on pelattu suppeammalla kokoonpanolla ja kahdella pesällä. Nyt mukaan toivotaan lisää väkeä, jotta saataisiin kunnon kolmen pesän peli aikaiseksi, pelaajat toivovat.

Mia Lagström

Hyvinkään Paavolan koulun viereisellä kentällä pelataan pesäpalloa. Pelejä on ollut viitenä sunnuntaina ja suunnitelmissa on, että niitä järjestettäisiin jatkossa myös joku arki-ilta.

– Löysimme toisemme Hyvinkään Harrastelija Pesäpalloilijat -ryhmän kautta Facebookissa. Pelit ovat avoimia kaikille ja toiveena on, että saisimme lisää pelaajia. Mukaan pääsee liittymällä Facebookissa ryhmän jäseneksi. Ilmoittelemme siellä, milloin pelaamme, Jasmin ja Janne Isokangas kertovat.

Toistaiseksi mukana on ollut 12–14 pelaajaa. Kaikilla on enemmän tai vähemmän pidempi aika siitä, kun on mailaa ja räpylää viimeksi kädessään pitänyt. Moni mukana olevista kertoo etsineensä peliporukkaa jo pidemmän aikaa.

– Pesiskärpänen puri jo kouluaikana, mutta sen jälkeen ei ole ollut riittävästi pesiksestä innostuneita kavereita, että saisi kasaan pelin. Kymmenen ei riitä. Onneksi löysin tänne. Ehdin jo ihmetellä, että on höntsäfudista ja höntsäsählyä, mutta missä on höntsäpesis, onhan Hyvinkää pesäpallokaupunki, Luru Hämäläinen sanoo.

Pelaajat kannustavat tulemaan rohkeasti mukaan, olivat taidot ja kuntotaso millaisia tahansa. Entuudestaan ei tarvitse mitään osata, ja mokaaminen on sallittua.

– Täällä on kannustava ilmapiiri. Tärkeintä on, että pidetään hauskaa. Jos parin vuoron jälkeen huomaamme, etteivät joukkueet ole tasaväkisiä, olemme vaihtaneet puolin ja toisin pelaajia. Kaikki mahtuvat mukaan, Vesa Kärpänen sanoo.

Pelaajien mukaan alkuun huteja tuli enemmän, mutta pikkuhiljaa taidot ovat parantuneet. Juoksujakin on tullut ja jopa muutamia kunnareita.

– Syynä taitaa olla se, ettei ulkokentälle ole saatu riittävästi väkeä, Janne Isokangas naurahtaa.

Jasmin Isokankaan mukaan pesäpallon pelaaminen on niin hauskaa, ettei edes tajua urheilevansa.

– Ja ulkona on aina kiva olla.

Niko Suutarin ja Miro Suutarin mukaan pesäpallo on myös hyvää vastapainoa työlle.

– Täällä on hyvä porukka.

Mukaan voi ottaa oman räpylän, pallon ja mailan, jos sellaiset omistaa. Räpylöiden hinnat ovat 40 eurosta ylöspäin, palloja myydään kympillä. Hyvät mailat ovat sen sijaan reilusti yli 100 euroa.

– Tarvittaessa välineitä voi myös lainata. Ne kenellä on, tuovat mukanaan, joten mukaan ei tarvita kuin reipasta mieltä, Pia Arolainen ja Suvi Kuokkanen kannustavat.

Facebookissa on ollut jo tovin Hyvinkään Harrastelija Pesäpalloilijat -Facebook-ryhmä.

Ryhmä aktivoitui toukokuun lopulla ja pelejä on ollut viitenä sunnuntaina Paavolan koulun viereisellä kentällä. Suunnitelmissa on, että pelejä järjestettäisiin jatkossa myös silloin tällöin arki-iltaisin.

Peliajoista sovitaan yhdessä Facebook-sivun kautta.

Pelit ovat avoimia ihan kaikille taitotasosta riippumatta.

Mukaan pääsee liittymällä Facebook-ryhmän jäseneksi ja lähtemällä mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyvinkää täyttyy heinäkuussa pesisleiriläisistä, myös naapurikaupunki saa osansa – Rantatorikka: "Pelisarjan Itä–Lännen viemme Peltosaareen"6.3.2019 18.00
Hyvinkäällä ajolähtö pesäpallon ystäville –  Höntsäpesis jatkuu Paavolassa18.6.2018 18.00
Näyttelijä Sami Uotilan takareisi revähti julkkispesiksessä Hyvinkäällä – Kurri ja Tikkanen kertovat harrastavansa pesäpalloa19.5.2019 16.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat