Puheenaihe

Omien lasten reaktio Leijonien MM-kultaan hätkähdytti Marja Hintikan – "Todistamme kansanluonteemme muutosta"

Marja Hintikka

Toni Tervo

Lapsena Marja Hintikka oli "aivan jäätävä nörtti".

Hintikka on pohtinut omaa lapsuuttaan osana juontamaansa Luokkajuhla-ohjelmaa, jossa vieraat pääsevät elämään omia kouluaikojaan uudestaan. Juontaja kertoo olleensa ala-asteella jatkuva suorittaja, joka tahkosi koulutöitään rillit huurissa.

– Kuten aikuisenakin, minulla oli silloin todella monta rautaa tulessa.

Niinpä ei ehkä ollut yllätys, että teini-iän iskiessä asetelmat kääntyivät päälaelleen.

– Murrosikäisenä en enää ollut se kiltti tyttö. Minusta tuli se tyyppi, joka pitää heti kotibileet vanhempien poistuttua talosta, hän nauraa.

Nyt kun naisella on omia lapsia, hän huomaa omat piirteensä selvästä jälkikasvussaan.

– Toinen lapsista on kaltaiseni suorittaja ja häntä yritämme opettaa ottamaan asiat rennommin ja vapaammin. Nämä asiat ovat kuitenkin tosi lapsikohtaisia. Joku toinen lapsi taas saattaa kaivata aikuisilta vahvempaa ohjausta.

Lapsiaan seuratessa Hintikka on huomannut, että niin sanottu perinteinen suomalainen luonteenlaatu on murroksessa.

– Leijonien MM-kulta mielestäni osoitti sen hyvin. Omassa lapsuudessani ajateltiin, että ennen helvetti jäätyy kuin Suomi voittaa mitään. On se sitten Euroviisut tai MM-lätkä.

– Vuoden 1995 jälkeen asiat alkoivat muuttua ja nyt näiden kahden mestaruuden jälkeen oikein hätkähdin, kun lapseni sanoivat, että "ai taas Suomi voitti". Aloin ajatella, että niinpä. Taas. Todistamme kansanluonteemme muutosta, Hintikka hymyilee.

Muutosta päästään näkemään Hintikan tulevassa produktiossa eli Luokkajuhlat -ohjelmassa. Luokkajuhlta on ohjelma, jossa koko näyttelijät, muusikot, urheilijat ja viihdemaailman tähdet muistelevat kouluaikojaan vanhojen koulukavereittensa kanssa. Illan päätteeksi yksi luokka voittaa hauskat luokkajuhlat. Ruotsissa Klassfesten-ohjelma on ollut menestys ja sitä on nähty TV4:llä jo useampi tuotantokausi.

Luokkajuhlan lisäksi Hintikalla riittää erilaisia juonto-ja seminaarikeikkoja. Töitä riittää vaikka kuinka, mutta yhdestä asiasta hän pitää kiinni.

– Pidän tosi tiiviisti kiinni lomistani ja siitä, että ne vietetään perheen kanssa yhdessä. Näitä vuosia ei enää saa takaisin. Suunnitelmana on järjestää lapsille hauska, spontaani loma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat