Puheenaihe

Uusi hallitus: kertausharjoitusten määrä kasvaa – Hornet-hävittäjät hankitaan vuonna 2021

Reserviläisten kertausharjoituskoulutuksen määrä kasvaa uuden hallitusohjelman mukaan lähivuosina. 

Antti Rinteen (sd.) johdolla aloittava uusi hallitus aikoo panostaa vahvasti maanpuolustuksen kehittämiseen. 

Muun muassa reserviläisten vuosittaista kertausharjoituskoulutusta ollaan lähivuosina nostamassa noin 10 prosentin verran. Lisärahoituksella Puolustusvoimat saa noin sata uutta toimihenkilöä. Lisähenkilöstöä on tulossa myös Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle.

– Henkilöstön lisäyksellä torjutaan henkilöstön työuupumusta ja mahdollistetaan vuosittaisen kertausharjoituskoulutuksen lisäys. Lisäksi vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta voidaan tehostaa, jonka myötä reserviläisiin nojautuva puolustusjärjestelmämme saadaan toimimaan vielä nykyistäkin tehokkaammin, muistuttaa hallitusohjelmaan pääosin tyytyväinen Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola.

Puolustusvoimien järjestämiin kertausharjoituksiin on viime vuosina käsketty noin 18 000 reserviläistä, joka on runsaat kuusi prosenttia Puolustusvoimien sodan ajan vahvuudesta. Tätä tuetaan MPK:n järjestämällä vapaaehtoiskoulutuksella, johon osallistuu vuositasolla keskimäärin 30 000 reserviläistä.

Helsingin Oodi-kirjastossa tänään julkistettuun hallitusohjelmaan on kirjattu muun muassa HX- ja Laivue 2020 -hankintojen toteutus budjettikehyksen ulkopuolisella rahoituksella.

Maamme puolustuskyky turvataan hallitusohjelman mukaan strategisten hankkeiden kautta.

– Meri- ja ilmapuolustus ovat edellytys koko puolustusjärjestelmän toimivuudelle ja puolustusvoimien tehtävien toteuttamiselle normaalioloissa, alueellisen koskemattomuuden valvonnassa ja turvaamisessa, ennaltaehkäisyssä sekä mahdollisen hyökkäyksen torjunnassa, ohjelmassa tähdennetään.

Hornet-kaluston suorituskyky aiotaan korvata täysimääräisesti. Hankintasopimus solmitaan vuonna 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat