Puheenaihe

Hillitön helle tulossa: Ensi viikolla jopa 29 astetta – "Kesäkuun alku on keskimääräistä lämpimämpi"

Tilastollisesti vuoden ensimmäiset voimakkaan UV-säteilyn päivät ajoittuvat Suomessa juhannusta edeltävälle kahdelle viikolle.

Usva Torkki

Ensi viikolla Suomessa nautitaan jopa 29 asteen hellelukemista. Lämpöennätys voi mennä rikki torstaina Lahden, Hämeenlinnan ja Salon seudulla.

– Lämpö alkaa virrata eteläiseen Suomeen maanantain jälkeen. Varmimmin lämmintä ja aurinkoista on Salpausselän tienoilla ja Lounais-Suomessa. Viimeisimmän ennusteen mukaan hellelukemat ovat 25–29 asteen tuntumassa. Rannikolla on viileämpää, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka.

Tämän kesän lämpöennätys on Kokemäellä 20. toukokuuta mitattu 27,8 astetta.

Punkka sanoo, että kesäinen sää jatkuu pitkään.

– Neljän viikon ennusteen perusteella kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat Etelä-Suomessa keskimääräistä lämpimämpiä. Juhannuksen tienoilla lämpimät saattavat hiipua, mutta sitä ei kannata vielä naulata varmana asiana, Punkka puntaroi.

Koulujen päättäjäisiä vietetään lauantaina monin paikoin aurinkoisessa säässä.

– Päättäjäispäivä ei näytä hullummalta. Sää on etelässä poutainen ja lämpötila on noin 15 astetta. Sateet eivät ennätä pääkaupunkiseudulle vielä iltapäivän aikana. Vettä alkaa ripsiä kello 18–21 välillä, Punkka arvioi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Älä tee virhettä, kun säilytät aurinkovoidetta – lue 8 vinkkiä, joilla valitset parhaan suojan itsellesi ja lapsellesi24.5.2019 06.05
Kannattaako ostaa halvat aurinkolasit? Silmätautien ylilääkäri antaa Hesarissa yksinkertaisen vinkin13.5.2019 08.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat