Puheenaihe

Meteorologi ennustaa: lämpö palaa Suomeen – "Onnea, kesäloman aloittajat!"

Tämä näky alkaa pitkän talven jälkeen olla taas mahdollinen: kesäkuu alkaa Suomessa lämpimissä merkeissä. 

Jussi Vehkasalo / Arkisto

Kesäkuu alkaa Suomessa sään osalta todennäköisesti hyvin mukavissa merkeissä, sillä Venäjälle muotoutuu viikonvaihteessa korkeapaine, jonka länsipuolitse Suomeen virtaa lämmintä, jopa helteistä ilmaa.

Asiaa arvioidaan Forecan tuoreessa blogissa.

On mahdollisuuksien rajoissa, että ensimmäinen kesäkuukausi alkaakin jopa varsinaisella mörköhelteellä.

Sekä eurooppalainen että amerikkalainen säämalli ovat tällä hetkellä yksimielisiä korkeapaineen syntymisestä. Myös uusin Euroopan keskuksen kuukausiennuste liputtaa hyvin lämpimän kesäkuun alun puolesta.

Myöskään päättäjäislauantain sää ei tänä vuonna ole ainakaan pahin mahdollinen, vaikka kuurosateita onkin liikkeellä. 

Lauantain sää näyttää tällä hetkellä siedettävän epävakaiselta: lähinnä kyse on ohimenevistä sadekuuroista, joiden todennäköisyys on suurin maan pohjoisosassa, kun taas maan eteläosassa selvitään ehkä kuivin nahoin. 

Lauantai-iltapäivän ennusteessa näkyy kuitenkin Ruotsin puolella oleva sadealue, jonka reittiä on syytä vielä tarkentaa lähipäivinä. Se saattaa tuoda sateita päättäjäispäivän illaksi maan lounaisosaan ja Ahvenanmaalle. 

Perjantain ärhäkän matalapaineen jälkipuolella tuuli voi olla vielä melko puuskaista varsinkin Pohjois-Suomessa. Päättäjäislauantain lämpötila vaihtelee tämänhetkisessä ennusteessa etelän reilun viidentoista ja Pohjois-Lapin viiden asteen välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat