hvu

”Yleisön suosionosoitukset sammuttivat sähköt” – Hyvinkäälle saapuva bändi saa pikkukatsojat hurmioon

HattiWatit päättää uransa juhlakonserttiin, joka järjestetään Yhden Päivän Jutun yhteydessä Villatehtaan sisäpihalla helatorstaina klo 14.30. Bändissä vaikuttavat laulaja Timo ”Olli” Ohramaa, rumpali Raimo Kela, basisti Jari Ahonen ja kitaristi Timo Ahonen. Bändin solisteina ovat toimineet myös Ulle Sihvonen ja Inkku Lindholm.

Hattiwatit

Lasten oma rokkiyhtye HattiWatit jättää esiintymislavat taakseen 25 vuoden jälkeen.

– Päätimme yhdessä tuumin, että juhlavuosi on hyvä hetki päätökselle, bändin basisti Jari Ahonen, kitaristi Timo Ahonen, laulaja Timo ”Olli” Ohramaa ja rumpali Raimo Kela kertovat.

Lasten omaksi Hanoi Rocksiksikin tituleerattu yhtye on ehtinyt esiintyä kerran jos toisenkin. Parhaimpina vuosina keikkoja saattoi olla kuukauden aikana jopa kahdeksan, mikä on hurja tahti perheellisille miehille, jotka käyvät myös päivätöissä.

– Omat juniorit lauloivat levyllä sekä olivat lavalla mukana laulamassa, Ohramaa muistelee.

Uran huippuhetkiin lukeutuu yhteistyö Lastenklinikoiden Kummit Ry:n kanssa, joka kuljetti bändiä useissa isoissa tapahtumissa. Bändi on esiintynyt myös Pori Jazzissa, Down By The Laiturissa, Puistobluesissa ja lukuisilla risteilyillä.

Ohramaan mieleen on jäänyt televisioesiintyminen Uusi lastenlaulu 2000 -kilpailun finaalissa. Nenä valuu ja räystäät tippuu -kappale oli lopulta yleisöäänestyksen viides. Erikoisin esiintymispaikka on ollut Tapiolan Stockmannin lipan päällä vuonna 2003. Hanoi Rocks teki vastaavan keikan muutamia vuosia myöhemmin, tosin keskustan Stockmannin lipan päällä.

Timo Ahosen mukaan keikoilla on ehtinyt myös sattua ja tapahtua. Martin koululla HattiWattien savukone käynnisti palohälytyksen ja palomiehet saapuivat lasten iloksi ja ihmetykseksi paikalle.

Vaasa-Uumajan laivaravintolassa oli desibelimittari, joka sammutti lavan sähköt, jos meno äityi liian kovaksi. HattiWattien soitto pysyi sallituissa puitteissa, mutta yleisön suosionosoitukset ylittivät maksimin.

HattiWatit on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja kaksi EP:tä. Bändin musiikista pääosin vastanneen Timo Ahosen mukaan jo alusta saakka oli selvää, että rockhenkisellä musiikilla mennään. Sanoitukset löytyivät kuuntelemalla lasten juttuja.

– Tärkeintä on, että lapset pääsevät pitämään keikoilla hauskaa. Nykyisin kaikessa pyritään kasvattamaan. Lasten tulee saada olla lapsia ja lapsellisia, Jari Ahonen korostaa.

Hauskoja hetkiä bändi on tuonut varmasti myös vanhemmille. Bändin live-esiintymisestä voi bongata kaikki mahdolliset rokkikliseet, kuten kitaran heiluttaminen Status Quo -tyyliin, jalan nostaminen monitorille sekä yleisön huudattaminen.

 

HattiWattien 25-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Yhden Päivän Jutun yhteydessä Villatehtaan sisäpihan (Kankurinkatu 4 – 6) esiintymislavalla helatorstaina klo 14.30.

Yhden päivän juttu

Kaupunkitapahtuma Yhden Päivän Juttu järjestetään Hyvinkäällä 29.5. ja 30.5.

Keskiviikkona ohjelma alkaa klo 16 ja sitä löytyy Villa Artusta, kaupungintalon aulasta, Hyvinkään Karjala-seuran museosta, Tehdasmuseosta ja kirjastosta. Musiikkia on ravintola Obelixissa, Craftersissa, Harlekiinissa, Oluthuone Joutsenessa, MDNGT Bar & Clubilla sekä Hyvinkääsalissa.

Torstaina meno jatkuu klo 10 alkaen Villatehtaan alueella, kauppakeskus Willassa, Hyvinkään kirjastossa ja Hyvinkään musiikkiopistossa sekä Suomen rautatiemuseossa.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu: www.hyvinkaa.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yhden päivän juttu jo mielessä Hyvinkäällä – uutena juttuna asuntotempaus14.3.2019 20.30
Tanssimies Pertti ärsyyntyi ruotsinlaivojen "pikkuprinsessoista" – nyt Tallink Silja selittää Hesarille, miksi lapset kukkuvat yökerhossa jopa kello 24 asti9.4.2019 14.14
Iloinen kattaus lastenmusiikkia Hyvinkäällä – muskarilaiset juhlivat tutuilla sävelmillä28.3.2017 19.30
Tubettajat Elina ja Sofia kiipesivät auton katolle –  Video neuvoo, älkää tehkö perässä17.2.2019 17.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat