hvu

Waldo’s People saapuu HikiFestin Etkoille – "Toimivat varsinaisten festareiden hyvänä kenraaliharjoituksena"

HikiFestin Etkot järjestetään Levypala Luukon uudessa pakkaushallissa. – Suunnitteilla on, että tästä tulisi perinne, Esa Luukko kertoo.

Mia Lagström

Lähiseudun festarikattaus laajenee, kun Hausjärven Hikiällä järjestetään elokuussa HikiFest. Esimakua festareista saadaan tulevana lauantaina, kun Levypala Luukon tuliterässä pakkaushallissa järjestetään HikiFestin Etkot.

– Näin ison tapahtuman järjestäminen on meille uusi juttu, joten Etkot toimivat varsinaisten festareiden hyvänä kenraaliharjoituksena, Levypala Luukon toimitusjohtaja Esa Luukko kertoo.

Levypala Luukko järjesti uutenavuotena ilotulituksen ja nyt festarit. Luukon mukaan takana on halu elävöittää kylän toimintaa. Ja ilman muuta paikalle saa tulla kauempaakin.

– Riihimäellä on samana päivänä ralli ja Shopping, joten sieltä voi jatkaa tänne.

Aivan uusi juttu festarit Hikiällä eivät ole. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta Jari Salosen ja Jan Huopasen järjestämästä Sonnirokista. Nimensä tapahtuma sai Liekki-sonnista, jonka karkumatka 1990-luvulla ylitti jopa iltapäivälehdistön uutiskynnyksen. Luukko kertoo ottaneensa yhteyttä Saloseen ja kysyneensä, mitä mieltä tämä oli, että festariperinnettä jatkettaisiin.

– Salonen tuntui olevan mielissään. Nimen vaihdoimme, sillä nykyään Padasjoen Auttoisilla on samanniminen tapahtuma.

Jari Salonen saapuu paikalle myös itse HikiFestiin elokuussa. Jari Salonen eli Jon Landlord on useilla levyillään kultaa myynyt suomalainen laulusanoittaja sekä 2. Maanantai -yhtyeen perustajajäsen. Hän toimii myös DJ:n ja on tullut tunnetuksi Vinyylidisco-kiertueistaan.

Muut festariesiintyjät paljastetaan Etkojen jälkeen. Sen verran Luukko paljastaa, että musiikillisesti kattaus on Etkoja laajempi. Paikalla nähdään ja kuullaan useita nimekkäitä esiintyjiä, joista yksi tulee jopa ulkomailta. Varsinaisten festareiden yhteydessä aamupäivällä järjestetään myös lasten oma HikiFest, jonne saapuvat muun muassa Muumit.

Nyt järjestettävän HikiFestin Etkojen menosta vastaavat Jysäri Dance Tourin DJ Ice K sekä Waldo’s People. Etkoilla on A-oikeudet sekä pientä purtavaa, kuten makkaraa ja pyttipannua. Mukana tapahtumassa on myös Levypala Luukon maskotti HikiTippa. Paikanpäälle pääsee näppärästi junalla, joka pysähtyy lähes festarialueella.

– Riihimäki-Lahti-junia kulkee paikalle tunnin välein. Tapahtuman päätteeksi paikalta on bussikuljetus Riihimäen Matkakeskukseen, Luukko kertoo.

HikiFest Etkot

Hausjärvellä elvytetään festariperinne

HikiFestin Etkot Levypala Luukon pakkaushallissa (Asemantie 13, Hikiä) lauantaina 25.5. klo 18–24. Showtime klo 20 alkaen. Illan menosta vastaavat Jysäri Dance Tourin DJ Ice K sekä Waldo’s People.

Liput ennakkoon www.tiketti.fi 25 euroa tai portilta 30 euroa. Tapahtuma on K-18. Paikalle pääsee parhaiten junalla. Hikiän asema on aivan festarialueen tuntumassa. Illan päätteeksi paikalta on bussikuljetus Riihimäen Matkakeskukseen.

Varsinaiset festarit järjestetään 24.8. Lisää tietoa Facebook/Hikifest.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Waldo's People ja Jysäri Dance Tour HikiFestin Etkoille toukokuussa – liput ovat jo myynnissä17.3.2019 18.36
Viikon tyyli: Pukeutumisessa pitää olla joku kiva juttu – "yhtä hyvin voin pukeutua kolkytlukuun tai ysäriin"24.10.2018 09.18
XL5-tähden Pete Tolosen uutuus hohkaa ysärihurmaa  – "Alla kuluneen kuoren" on rehellinen retroreissu. Klikkaa kuunteluun!4.4.2018 15.35
Ysärivuosien hittisanoittajan paluu17.8.2016 22.40
Ysärin Sisaret valmiina palvelukseen17.12.2015 07.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat