Paikalliset

Kynttiläkiertue pysähtyy Riihimäellä – luvassa klassista jousimusiikkia varusmiesten soittamana

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on esiintynyt muidenkin kaupunkien kirkoissa.

Puolustusvoimat / Leevi Keisala

Riihimäellä hiljennytään kuuntelemaan klassista jousimusiikkia, kun puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri saapuu Kynttiläkiertueellaan esiintymään kaupungin keskuskirkkoon perjantaina 17. toukokuuta.

Kello 18 alkavassa tilaisuudessa varusmiessoittokunnan jousiorkesteri luo omalla kosketuksellaan tuoreita tunnelmia klassisiin mestariteoksiin. Monet kuultavista versioista ovat soittajien omia sovituksia.

Lisäksi konsertissa kuullaan jousiorkesterille sovitettuja viihteellisiä kappaleita, josta luvataan välittyvän vielä klassisiakin teoksia enemmän esiintyjien energia ja soittamisen ilo.

Soittokunnan kapellimestarina toimii Tommi Suutarinen.

Varusmiessoittokunnan mukaan kynttiläkonsertit sopivat rauhalliseen illanviettoon niin ystävien tai perheen kanssa kuin yksinkin, ja kappaleet klassisesta kevyeen musiikkiin jaksavat valloittaa vauvasta vaariin.

Yleisöllä on tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Käsiohjelman voi halutessaan ostaa hintaan 10 euroa.

Riihimäen keskuskirkon esiintyminen on Kynttiläkiertueen viimeinen. Edeltävinä päivinä varusmiessoittokunta esiintyy Järvenpään, Tampereen sekä Porvoon kirkoissa.

Parolannummen Panssariprikaatissa toimivaan varusmiessoittokuntaan valitaan vuosittain noin sata nuorta muusikkoa, esiintyvää taiteilijaa ja tekniikka- tai media-alan osaajaa. Heidän palvelusaikansa kesto on joko 347 tai 255 päivää

Palveluksensa aikana heille kertyy satoja esiintymisiä sekä Suomessa että ulkomailla.

Soittokunnasta pyritään vuosittain hiomaan kiinteä ryhmä, jonka esiintymiset ovat monipuolisia.

Varusmiessoittokunta esiintyykin kirkkokonserttien lisäksi niin suurilla konserttisalikiertueilla, räiskyvillä rokkikeikoilla kuin yhtenäisillä kuviomarsseillakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

EVA:n kysely: Poliisi, presidentti ja puolustusvoimat nauttivat eniten suomalaisten luottamusta – luotto puolueisiin on surkealla tasolla4.4.2019 07.15
Matkalauluja -kiertue lauantaina Riihimäelle – Ninni Poijärvi ja Tommi Kalenius Keskuskirkossa5.3.2019 12.31
Isänmaa saa arvoisensa kunnioituksen – Varusmiessoittokunta Hyvinkäällä sunnuntaina ja Riihimäellä keskiviikkona30.11.2018 14.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat