Puheenaihe

Väärinkäytösepäily Uudenmaan prikaatissa: alikersantti haukkui törkeästi ja pahoinpiteli varusmiestä – syynä jääkärin ulkomaalaistausta

Alikersantin epäillään haukkuneen törkeästi varusmiesjääkäriä uudenmaan prikaatissa hänen etnisen taustansa vuoksi. Kuva ei liity tapaukseen. 

ESM arkisto

Raaseporin Dragsvikissa sijaitsevassa Uudenmaan prikaatissa on tullut esiin vakava varusmiesjohtajan alaiseen kohdistama väärinkäytöstapaus. 

Alikersantin epäillään törkeästi haukkuneen ja nimitelleen varusmiehenä palvelevaa jääkäriä muun muassa hänen ulkomaalaistaustaansa liittyen. 

Alikersantin epäillään myös muulla tavoin kohdelleen jääkäriä nöyryyttävällä tavalla ja tehneen haittaa tälle sekä lievästi pahoinpidelleen tätä.

Asiassa on menossa esitutkinta, jota suoritetaan yhteistoiminnassa syyttäjän kanssa. Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä.

Esitutkinnan valmistuttua Uudenmaan prikaatin komentaja tekee tarvittaessa päätöksen asian viemisestä syyttäjän käsittelyyn.

Merivoimien tiedotteen mukaan vastaavat tapaukset ovat poikkeuksellisia ja Puolustusvoimat suhtautuu kaikkeen epäasialliseen kohteluun erittäin vakavasti. 

– Minkäänlaista henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa, syrjintää tai kiusaamista ei hyväksytä puolustusvoimissa, Merivoimat tähdentää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat