Paikalliset

Harvoin keikkaileva Havukruunu tykittää mustaa faijaheviä Steelfestin Pre-Partyssa

Havukruunun laulaja-kitaristi Stefan kertoo katsovansa tulevaisuuteen levyn verran. – Kolmannen albumin voin luvata. Pidemmälle en ajattele. En istu vain kellarissa tekemässä musiikkia. Elämässä on muitakin asioita.

-

Raskaamman musiikin festivaali Steelfest käynnistellään torstaina 16. toukokuuta Pre-Party -tapahtumalla, jossa nähdään myös harvakseltaan keikkaileva Havukruunu-kokoonpano.

 

Havukruunun taustalla on vuonna 2015 Havulinnaan-albumin julkaissut hausjärveläismuusikko Stefan.

– Havulinnaan-albumi oli oma projektini. Soitin levyllä kaikkia soittimia itse. Tavoitteeni oli tuolloin tehdä ainoastaan musiikkia. Live-esiintymiset eivät kuuluneet suunnitelmiini lainkaan.

Ujolle miehelle ajatus lavalle nousemisesta ei ollut mieluinen.

Keikkapyyntöjä alkoi kuitenkin tupsahdella yhä enemmän.

– Tuli tunne, että on velvollinen lähtemään keikalle, kun kerran pyydetään.

 

Vuonna 2014 Stefan oli saanut soittokaveriksi Noitavalon, ja kun syksyllä 2017 mukaan tulivat vielä Sinisalo ja Henkka, oli esiintyminen mahdollista.

Ensimmäisen keikkansa Havukruunu teki talvella 2017 Steel Chaos -tapahtumassa.

Sittemmin bändi on esiintynyt niin kotimaassa kuin ulkomailla, mutta edelleen harvakseltaan.

– Olemme kaikki työssäkäyviä ihmisiä ja vielä vuorotöissä. Asumme lisäksi eri paikkakunnilla, joten yhteisen ajan löytäminen on varsinaista palapeliä.

 

Musiikillisesti Stefan luonnehtii Havukruunua yhdistelmäksi black metallia ja faijaheviä.

– Surullista, mutta nopeaa. Kun olin pikkupoika, soitti isäni minulle Judas Priestiä ja olin ihan myyty. Siinä lauletaan korkealta ja kovaa. Se on nopeaa ja intensiivistä. Black metallissa kiehtoo puolestaan musiikin tunnelmallisuus ja melankolia.

 

Sanoituksiltaan Havukruunun musiikki ammentaa suomalaisesta luonnosta ja mytologiasta.

– Olen kasvanut Erkylässä metsän keskellä, joten luonto koskettaa sielunmaisemaani. Myös mytologia kiehtoo. Enemmän kappaleeni kertovat kuitenkin ihmisten välisistä suhteista ja tunteista, epävarmuudesta, surusta, vihasta. Puen ne vain runolliseen ja mytologiseen muotoon.

– Kai se on keino etäännyttää itseään asioista, Stefan kertoo ja myöntää olevansa tunneihminen, joka tuntee voimakkaasti, oli sitten kyse surusta tai vihasta.

– Musiikki on keino purkaa näitä kaiken vieviä tunteita ja käsitellä tärkeitä isoja asioita, kuten yksinäisyyttä, joka on meidän maailmassamme suuri ongelma.

Pelkässä surua ja tuskaa musiikin tekeminen ei kuitenkaan ole.

– Musiikin tekeminen antaa paljon, etenkin kun näkee, miten musiikki koskettaa kuulijoita. Se tuo onnistumisen tunteita.

Mitä, missä, milloin?

Steelfest Hyvinkäällä

Raskaamman musiikin festivaali Steelfest käynnistyy Steelfest Pre-Party -tapahtumalla Bar Craftersissa (Hämeenkatu 13, Hyvinkää) torstaina 16.5. Esiintymässä ovat Havukruunu ja Kalmankantaja. Liput www.tiketti.fi.

Itse festivaalit Steelfest Open Air järjestetään Hyvinkään Villatehtaalla 17. - 18.5.

Portit avataan perjantaina kello 14 ja lauantaina kello 12. Tapahtuma päättyy molempina päivinä kello 03.

Lisää tietoa ja tarkemmat esiintymisaikataulut www.steelfest.fi. Liput www.tiketti.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Alussa soittajia oli enemmän kuin yleisöä – nyt Hyvinkään Steelfest on kansainvälinen festivaali, jonka yleisöstä puolet saapuu ulkomailta25.2.2019 20.25
Rockfest, Steelfest ja Red Carpet ovat nyt kasvuvauhdissa – monia uudistuksia luvassa Hyvinkään ensi kesän tapahtumiin7.2.2019 16.45
Hevipitoisuus huipussa Hyvinkäällä – Steelfest Open Airin lipunmyynti rikkoo ennätyksiä 19.5.2017 14.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat