Paikalliset

Sinun ainokaisesi kiittää huolenpidosta – Sydänviikolla kannustetaan perheitä liikkumaan yhdessä ja syömään terveellisesti

Hyvinkään Sydänyhdistyksen pj. Lahja Perttula uskoo Sydänviikon keräävän taas runsaasti yleisöä mitttauksiin ja tietoiskuihin.

Elise Saarikko

 

– Sydänviikkojen ja muitten kampanjoiden aikana käy paljon ihmisiä mittauttamassa verenpaineensa ja kolesterolinsa, sanoo Hyvinkään Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Lahja Perttula.

Osa kävijöistä haluaa vain jutella, ja sekin käy.

Perttula ja muut yhdistysaktiivit ohjaavat mielellään kävijöitä yhteisiin tapaamisiin. Niihin voi tulla, vaikkei vielä kuuluisi yhdistykseen.

 

Kävijöille jaetaan sydäntieto-esitteitä. Jokainen saa Tunne arvosi -vihkosen, josta voi tarkistaa esimerkiksi verensokerista tai verenpaineensa ja verrata tulosta viitearvoihin.

Kävijöille annetaan tarvittaessa ohjeita lääkärikäynnin varaamiseen.

Sydänviikon teeman mukaisesti jaossa on myös liikunta-aiheisia virikevihkosia.

Sydänviikon kaltaiset tapahtumat tuovat ihmisiä perusmittauksiin ja sitä kautta mahdollisesti lisätutkimuksiin.

Kampanjoiden kautta saadaan levitettyä tärkeää tietoa terveistä elintavoista.

 

Hyvinkäällä Sydänviikko käynnistyy maanantaina 6.5. kello 10-13 Willan Kehrä -apteekissa, jossa mitataan verenpaineita ja ohjataan kävijöitä pulssin tunnusteluun.

Tiistaina 7.5. kelo 10-14 on vastaavanlainen mittaustapahtuma Prisma-keskuksessa. Verenpaineen, vyötärönympäryksen ja pulssin mittaaminen on ilmaista, kolesterolin mittaus maksullista.

Keskiviikkona 8.5. menevät sydänyhdistyksen aktiivit Laurean opiskelijoiden kanssa kertomaan sydänterveyteen liittyvistä asioista Puolimatkan koulun neljäsluokkalaisille.

– Oppilaille näytetään esimerkiksi, kuinka montaa sokeripalaa limsapullossa on. He saavat tehtäviä, jotka liittyvät ravitsemukseen ja liikuntaan.

 

Pumppupolku -tapahtuma on kuulunut Hyvinkäällä sydänviikon tapahtumiin jo muutaman vuoden ajan ja saanut innostuneen vastaanoton koulussa.

Keskiviikkona 8.5. on varsinainen tietoiskuilta Laurean Rauhala-salissa.

Kello 18-19 pitää ylilääkäri, kardiologi Jyrki Lilleberg Hyvinkään sairaalasta luennon sydänkuntoutuksesta. Kello 19 kuullaan tietoisku eteisvärinästä. Kello 19.15 kertoo kehittämispäällikkö Minna Kontio sydänpotilaan kuntoutuksesta Kiljavan sairaalassa.

 

Viime syksystä asti ovat Hyvinkään sairaalan sydänpotilaat voineet päästä kardiologin lähetteellä Kiljavalle heti sairaalajakson jälkeen; muutaman kuukauden päästä on lyhyt seurantajakso.

Sydänillan aikana voi jokainen halukas kokeilla sähköisestä rytmihäiriökädestä, erottaako normaalin sykkeen rytmihäiriöistä. Ilta on kaikille avoin ja maksuton.

 

Sydänviikon tapahtumat jatkuvat perjantaina 10.5. kello 10-13 Kirjavantolpan apteekissa verenpaineen ja pulssin mittauksilla.

Lauantaina 11.5.on Hyvinkään Ladun kanssa yhteinen retki Latu-Miilun majalle.

Pyöräilijät lähtevät Onnensillasta matkaan kello 9.30, autokimppakyytiläiset kello 10.

Koko perheelle tarkoitetulle retkelle kannattaa ottaa omat eväät mukaan, Latu tarjoaa nokipannukahvit. Lisätietoja puh. 040 7492982 ja 040 5677085.

Hyvinkään Sydänyhdistys on aktiivinen seura kerhoineen, ja se tekee jatkuvasti yhteistyötä Laurean ja Hyvinkään Ladun kanssa.

Esimerkiksi istumajumppa säilyy ohjelmassa, mutta lisäksi haaveissa on uusi liikuntakerho.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Matti Vanhanen sydänleikkaukseen – "Toipuminen ottaa sen ajan minkä ottaa"23.4.2019 11.54
Kaksi verenpainelääkettä vedetään pois apteekeista – ”Varotoimenpide”1.2.2019 09.50
Sydänviikko tarjoaa tietoa ja tukea Hyvinkäällä – tiistaina voi mittauttaa paineet, pulssit ja kolesterolit18.4.2017 22.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat