Viikko

Käsityöläismarkkinat järjestetään Villatehtaalla pääsiäisenä kaksipäiväisenä – suosio yllätti järjestäjät täysin

Tällä kerralla on myös tarvikemyyntiä.

Käsityöläismarkkinoiden järjestäjät yllättyivät viimeksi valtavasta yleisömäärästä.

Mia Lagström

Viime lokakuussa Hyvinkään Villatehtaalla järjestetyt käsityöläismarkkinat herättivät suurta kiinnostusta, mikä yllätti järjestäjät täysin.

– Yleisömäärä oli valtava ja saimme paljon palautetta. Moni harmitteli, että miksi tapahtuma oli ainoastaan yksipäiväinen. Nyt olemme ottaneet opiksemme ja järjestämme uuden tapahtuman, tällä kertaa kaksipäiväisenä, Outi Raatikainen ja Suvi Viljanen Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista kertovat.

Raatikaisen mukaan käsityöläismarkkinoille haluttiin myyntiin korkeatasoisia ja laadukkaita käsitöitä.

– Etusijalla olivat lähiseudun tekijät, mutta kriteereinä olivat myös monipuolisuus sekä ekologisuus. Tämän päivän trendi on, että ihmiset haluavat ostaa rehellisiä tuotteita, jotka ovat hyvässä mielessä kotikutoisia.

Käsityöläismarkkinoilla on myynnissä niin vaatteita, asusteita, laukkuja, leluja, keramiikkaa kuin koruja. Ruukinkylän Herkut tuo paikalle käsintehtyjä elintarvikkeita.

– Tapahtumassa on myös tarvikkeita kuten käsivalmistettuja lankoja, nappeja ja työvälineitä, Viljanen kertoo.

Käsityöt ovat tällä hetkellä varsinainen trendiharrastus, ja moni on kaivanut esille kutimensa ja ompelukoneensa. Tehdään uutta ja tuunataan vanhaa. Viljanen kertoo harrastaneensa käsitöitä jo useita vuosia.

– Käsityöt ovat minulle hiljaisuuden ja rauhoittumisen hetki.

Äidin maidossa käsitöiden tekeminen tuli myös Hyvinkään Karjala-seuran puheenjohtajalle Eevaliisa Kurjelle. Karjala-seuran museossa on näytillä tapahtuman ajan karjalaisia käsitöitä. Esillä on muun muassa erilaisia ryijyjä ja seinävaatteita. Käsitöitä, joita tänä päivänä ihmiset eivät enää välttämättä tee.

– Esillä on muu muassa päällikeompelua, jolla koristeltiin seinävaatteiden lisäksi rekipeittoja, sekä revinnäistekniikkaa, jolla on koristeltu niin pöytäliinoja, lakanoita kuin esiliinojakin, Kurki kertoo.

Karjala-seura pitää tapahtumassa myös kahviota molempina päivinä kello 12–18.

Villa Artussa pääsee lauantaina ja sunnuntaina katsastamaan kuvataidekoulun oppilastyönäyttelyn sekä osallistumaan työpajoihin.

– Lauantain työpajoissa tehdään pääsiäiskoristeita. Sunnuntaina ohjelmassa on keväistä askartelua. Molempien päivien työpajat ovat maksuttomia, Nina Laaksonen Villa Artusta kertoo.

Valvillan tehdasmuseo on avoinna perjantaina ja lauantaina. Studio 1851 kuvaa paikanpäällä hopeagelatiinipotretteja vanhan ajan tyyliin kello 12–15.

– Kuvaan voi tulla yksinään tai yhden kaverin kanssa. Kuvat maksavat 10 euroa kappale ja ne saa heti mukaansa, Sari Mustajärvi sanoo.

Käsityöläismarkkinoiden kanssa samaan aikaan Villatehtaalla on myös koko perheen Noitametsä-pääsiäisseikkailu. Noitametsä on avoinna 19.–21.4. Seikkailun hinta on 3–17-vuotiailta 3 euroa ja aikuisilta 2 euroa. Yksi kierros kestää noin 30 minuuttia. Seikkailu on esteetön ja saatavilla englanniksi.

Käsityöläismarkkinat Villatehtaalla

Hyvinkään Villatehtaalla järjestetään käsityöläismarkkinat pe–la 19.–20.4. Markkinat ovat avoinna molempina päivinä klo 12–18.

Villa Artun näyttely ja työpajat ovat avoinna klo 12–15.

Vanhan ajan valokuvia otetaan Valvillan tehdasmuseossa klo 12–16.

Hyvän mielen alpakat ovat paikalla klo 12–16.

Noitametsä on avoinna klo 10–17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Käsityöt kehittävät ihmistä monella tavalla – "ideoita haetaan Pinterestista ja Youtubesta"24.10.2018 17.10
Toiveista tulee totta Hyvinkäällä – ensimmäiset käsityömessut houkuttelevat ammattilaisia ja harrastajia24.10.2018 09.43
Käsityöläiset ja muotiammattilaiset Punaisella Tuvalla18.7.2018 03.20
"Odotamme keikkaa kieli pitkällä"– Käsityöläiset perjantaina Riihimäellä21.2.2018 12.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat