Urheilu

Tämän pykälän nojalla Naisleijonien kohuttu maali hylättiin

Jääkiekkoliitto

Jääkiekon naisten MM-finaalin ratkaisu herätti raivoa, kun Suomen jatkoerän maali hylättiin ja Yhdysvallat onnistui voittamaan loppuottelun jatkoajalla.

Videotuomariryhmän johtaja Manuela Gröger-Schneider ei tullut pelin jälkeen median eteen myöskään selittelemään päätöstään, eikä antanut tarkempia perusteluja myöskään Suomen joukkueen valmennusjohdolle. 

Petra Niemisen tekemä maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia. Jenni Hiirikosken katsottiin häirinneen tilanteessa Yhdysvaltain maalivahtia Alex Rigsbyä.

Rigsby oli poistunut maalivahdin alueelta ja muuttui sääntötulkinnassa tavalliseksi kenttäpelaajaksi. Hiirikoski ei kuitenkaan tehnyt riittävästi toimentpiteitä kontaktin minimoimiseksi.

Sääntökirjan perusteella Hiirikoski rikkoi siis sääntöjä, koska kontaktin minimoiminen oli hyökkääjän vastuulla. 

Sääntöpykälä kertoo seuraavaa: "Mikäli maalivahti on maalialueensa ulkopuolella ja hyökkäävä kenttäpelaaja estää maalivahtia palaamasta takaisin maalialueelleen tai estää maalivahtia suorittamasta kunnolla torjuntatehtäväänsä maalin syntyessä, ei maalia voida hyväksytä ja hyökkäävälle kenttäpelaajalle tuomitaan pieni rangaistus estämisestä".

Erotuomari antoi Rigsbylle jäähyn, vaikka jäähy olisi kuulunut Hiirikoskelle. Videotuomari Daniela Gröger-Schneiderin johtama ryhmä ei puuttunut kuitenkaan jäähypäätökseen vaan ainoastaan maalin laillisuuteen. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riikka Sallinen Naisleijonien oikeusmurhasta: "Mitä screeniltä katsoin, niin olisi pitänyt hyväksyä"15.4.2019 09.49
Noora Räty ei jossitellut katkeran tappion jälkeen – Näin supermaalivahti analysoi tuomarien toimintaa ja Naisleijonien suoritusta15.4.2019 03.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat