Urheilu

Riikka Sallinen Naisleijonien oikeusmurhasta: "Mitä screeniltä katsoin, niin olisi pitänyt hyväksyä"

Naisleijonilta vietiin historiallinen MM-turnausvoitto tuomiolla, josta tulee vielä pitkä spekulaatio.

Jääkiekkoliitto

Naisleijonilta vietiin jääkiekon MM-finaalin voittomaali tuomaripäätöksellä ja Yhdysvallat voitti kultaa lopulta rankkarikisan päätteeksi.

Päätös maalin hylkäämisestä oli monen tulkinnan mukaan virheellinen. Myös Suomen joukkueen ikoni, 45-vuotias hyökkääjä Riikka Sallinen hämmästeli ratkaisua. 

– Kyllä mitä, screeniltä katsoin, niin olisi pitänyt hyväksyä. En ihan tarkkaan tiedä, mikä asia ratkaisi sen, että sitä ei hyväksytty. Meidän pelaaja ilmeisesti esti maalivahtia, mutta maalivahti oli poissa alueeltaan, totesi Sallinen.

USA:n maalivahti Alex Rigsby ajoi pois maalialueeltaan, ja Jenni Hiirikoski tuli hänen päälleen alueen ulkopuolella. Rigsby sai tilanteesta jäähyn, mikä ainakin oli virheellinen tuomio.

Suomen leirissä tunnelma oli katkera.  

– Me tavallaan jo voitettiin mestaruus ja sitten se vietiin. Pikkuisen ikävä maku jää. Me ei sille asialle voida mitään. Peli on pelattu ja tulos on tämä, totesi Sallinen.
Suomelle hopeakin oli toki upea saavutus. Koskaan aiemminhan Suomi ei ollut finaalissa pelannut.

– Kyllä tämä oli naisten jääkiekolle yleisesti hyvä asia, että me oltiin finaalissa ja annettiin kunnon peli jenkeille. Kaiken näköistä kommenttia on ollut, ettei olla lähestytty ollenkaan. Sallinen sanoi.

Sallinen painotti, että Suomi kykenee haastamaan pohjoisamerikkalaiset omilla vahvuuksillaan.

Toimittajan kirjoittelu, ettei Suomi ole kuronut pohjoisamerikkalaisten eroa, oli sikäli virheellinen, vaikka kirjoitukset olivat alkusarjan tappioiden jälkeen toki perusteltuja. 

– Kyllähän USA ja Kanada hallitsee kiekollista peliä ja on enemmän meidän puolustusalueella. Meidän taisteluasenteella, fiksulla pelaamisella ja maailman parhaan maalivahdin (Noora Rädyn) ollessa lukkona, voi tällaisia asioita tapahtua, sanoi Sallinen.

Vaikka finaalin ratkaisu oli farssi, jäi Salliselle kisoista upeita muistoja.

– Kaikkinensa nämä kisat ja tämä peli, niin kyllähän yleisö oli aivan mahtava. Oli hieno pelata. Joukkue on upea. Mulle jääkiekossa on varmasti paras muisto.
Sallinen uskoo, että Suomi voittaa vielä naisten jääkiekossa kultaa.

– Mä ajattelisin sen sillä lailla, että tämä on ollut upea matka meidän joukkueelta. Ihan mahtavaa. Me ollaan menty eteenpäin. Todella tehty historiaa. Yksi pykälä lisää vielä. Jos mä en ole ottamassa sitä yhtä pykälää ylöspäin, niin kyllä nämä tytöt sen tekee.

Sallinen ei ole päättänyt uransa jatkosta.

– Mä annan ajan pikkuisen kulua ja teen sitten päätökset, hän päätti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat