Paikalliset

”Rahat pois ja kotia” – Näin Kummelin Olli Keskinen neuvoi Hyvinkään yrittäjiä

Ihmiset ovat syntyjään tuloksentekijöitä. Mustikkametsästä tultaessakin aina kysytään, paljonko keräsit, sanoi Olli Keskinen.

Pia Hyle

HYVINKÄÄ | Hyvinkään Yrittäjät oli viime viikolla kutsunut Kummeli-sketsisarjasta tutun Olli Keskisen luennoimaan heille paremmasta työpäivästä.

Keskinen itse kutsui esitystään nimellä ”spoken word”, joka tarkoittaa kutakuinkin stand upin ja kokemusasiantuntijan luennon yhdistelmää. Sitä Keskisen monologi välittikin: hauskoja tarinoita Kummelin yrityshistoriasta ja rivien välissä hieman asiaa.

– Kummelin historian aikana teimme kausi kaudelta enemmän jaksoja, joista saimme joka kaudella suuremman korvauksen, mutta toteutimme ne aina vaan vähemmällä vaivalla.

LUE MYÖS: Napalmin Toni Rytkösen mukaan harvalla harjoittelijalla on yrittäjäasennetta – "Itse olen välillä kipeänä töissä, välillä on sairas lapsi mukana"

Kummelin historia alkoi kuulemma tamperelaisessa Leivonpesän kahvilassa vuonna 1991. Keskinen ja Heikki Silvennoinen olivat todenneet Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake Kallialan vitsien olevan aika väsyneitä ja päättäneet itse tehdä parempia.

– Hessu oli hauska ja mulla oli kamera. Ei siinä muuta tarvittu.

Timo Kahilainen otettiin remmiin mukaan, koska hän on niin lyhyt.

Ensimmäiset tuotantoneuvottelut TV2:n kanssa eivät toki olleet helppoja, kun ryhmä oli niin kokematon.

– Kun olimme yllätykseksemme neuvotelleet kuuden jakson sopimuksen, tajusimme, että olemme elämässämme tehneet 8 minuuttia sketsivideota, johon oli käytetty kaikki meidän ideamme.

Miehet saivat kuitenkin televisiosarjan tehtyä ja kun palkkiosta jäi jokaiselle hieman käteen, osti Silvennoinen itselleen moottoriveneen, Keskinen vei naisensa etelänlomalle ja Kahilainen osti suomalaisen kumisaapasfirman osakkeita.

– Kahilainen on älykäs, mutta ärsyttävä.

Keskisen mukaan TV2:n johto arvosti Kummeli-joukkoa kolmesta asiasta: he toimittivat aina, mitä lupasivat; he eivät koskaan valittaneet tai keksineet tekosyitä, ja heillä ei koskaan vaikuttanut olevan kiire.

– Kuka tahansa tampio osaa tehdä enemmän tulosta pidentämällä työpäivää.

Tamperelaiskoomikot toimivat juuri päinvastoin.

Kun Varikset-sketsin kuvaukset Kangasalan kirjastossa venyivät sunnuntaille ja kaikkia ketutti, päätettiin, ettei enää kuvattaisi viikonloppuisin.

Kun taas Sokea taksikuski -sketsin kuvaukset jatkuivat myöhäiseen iltaan ja kuvausryhmän tuottavuus laski selvästi, päätettiin että kuvaukset toteutetaan jatkossa normaalityöajan puitteissa.

Kummeli-jengin ohjenuorana oli, että tekemiseen keskityttiin kunnolla ja kiinteät kulut pidettiin niin matalina, että pieni työpanos riitti.

– Kaikki yrityksen talousongelmat voi ratkaista Kahilaisen neuvon mukaan: Rupee myymään!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kummeli- ja Spede-kirjojen tekijältä tulossa uusi elämäkertateos – "Mikon elämässä alkaa kokonaan uusi luku"4.4.2019 06.40
Hirviniemi ja Kummelit tekevät yhteistä viihdeohjelmaa - tällainen fani oli pikku-Aku 24.8.2018 12.35
Legendaarinen video: Kummeli-sketsistä se lähti – tässä kerhossa riittää Ladoja11.2.2016 11.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat