Viikko

Maksuton Lounasdisco potkii duunareita liikkeelle Riihimäen kirjastossa – "paikalle voi saapua työvaatteissa"

Vartin mittainen jumppa on suunnattu etenkin työikäisille.

Riihimäen kirjastossa järjestettävässä Lounasdiscossa taukojumpataan 1960- ja 1970-luvun musiikin tahdissa. – Vartin jumppa on suunnattu erityisesti työikäisille. Mukaan ovat tervetulleita kuitenkin kaikki halukkaat, Marianna Suonpää kertoo.

Mia Lagström

Kupponen kahvia piristää mukavasti työpäivän aikana, mutta vielä enemmän piristystä voisi tuoda taukojumppa.

Riihimäen liikuntapalvelun väki alkoikin pohtia, miten ihmiset saataisiin liikkeelle lounastunnilla. Syntyi ajatus Lounasdiscosta.

– Kyse on vartin mittaisesta liikuntahetkestä hyvän musiikin tahdissa, Riihimäen kaupungin terveysliikunnanohjaaja Marianna Suonpää kertoo.

Liikuntahetki on suunnattu kaikille työssäkäyville, jotka voivat irtaantua hetkeksi työpaikaltaan. Mukaan saavat tulla toki muutkin, kuten eläkkeellä olevat.

Taukojumppa on kaikille avoin.

– Ajatuksena on, että tule sellaisena kuin olet eli paikalle voi saapua työvaatteissa. Erillistä liikuntavarustusta ei tarvitse olla. Kuinka lämmin taukojumpassa tulee, voi itse säädellä. Halutessaan saa hienkin pintaan.

Tärkeä osa Lounasdiscossa on nimensä mukaisesti musiikilla. Musiikki on Suonpään mukaan kannustava elementti. Menevä musiikki tuo hyvää fiilistä ja energiaa liikkumiseen.

– Toisaalta rauhallinen musiikki venytyksessä rauhoittaa. Musiikilla on suuri voima.

Vartin mittainen Lounasdisco alkaa keveällä alkulämmittelyllä, jota seuraa lihaskuntoharjoituksia ja tanssillisia liikkeitä. Mitään hankalia tanssikoreografioita liikuntahetkessä ei tehdä.

– Voi tulla paikalle oli letkeä lantio tai ei. Liikkeistä voidaan muokata jokaiselle sopivia.

Taukojumppa tekee Suonpään mukaan kaikille hyvää. Pieni liikuntahetki kesken työpäivän pistää verenkierron ja aineenvaihdunnan liikkeelle piristäen niin aivoja kuin lihaksia.

– Kun virkistyy, syntyy uusia ajatuksia. Mieli saa puhtia työhön ja jaksaa loppupäivän paremmin oli sitten kyseessä fyysinen työ tai tietotyö.

Alustavasti Lounasdisco järjestetään Riihimäen kirjastossa kahdesti. Jos innostusta löytyy ja paikalle saapuu väkeä, on mahdollista, että taukojumppaa tullaan jatkamaan.

– Toivottavasti saamme paikalle paljon väkeä.

Taukojumppaa Riihimäen kirjastossa

Lounasdisco on työikäisille suunnattu taukojumppa. Mukaan ovat tervetulleita kuitenkin kaikenikäiset. Paikalle voi tulla sellaisenaan kun on. Erillistä jumppavaatetusta ei tarvitse päällä olla.

Taukojumppa koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoituksista sekä tanssillista liikkeistä 1960- ja 1970-luvun musiikin tahdissa.

Lounasdisco Riihimäen kirjaston Samuli Parosen salissa (Kauppakatu 16) keskiviikkona 10.4. ja 17.4. klo 10.45–11.

Jumppa on maksuton ja sitä vetää Marianna Suonpää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pystytkö tekemään tämän yksinkertaisen jumppaliikkeen? – "Se kertoo oikeastaan kaiken liikkuvuudestasi"19.3.2019 07.00
Istumatyö on suuri riski terveydelle – tutkija suosittaa jopa kolmea taukojumppaa päivässä23.1.2019 19.00
Yli 60-vuotiaat maksutta jumpalle – RiVoLi tarjoaa ilmaisen kokeiluviikon5.1.2019 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat