Paikalliset

Energiaa säästäneet päiväkodit ja koulu palkittiin

Punaojan päivähoito ja Martintalo saivat molemmat 1000 euron energiansäästöpalkinnon.

Varhaiskasvatuksen opettaja Marjut Parkkila Punaojan päiväkodista ja lastenhoitaja Tuula Andersson iloitsivat energiansäästöpalkinnosta.

Veini Oksanen

Hyvinkään Lämpövoiman ja Hyvinkään kaupungin tilapalveluiden yhteisen energiansäästökilpailun palkinnon ovat voittaneet Punaojan päivähoito ja Martintalo. Palkinnot jaettiin maanantaina iltapäivällä varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen Hyvis-koulutuspäivässä Hyvinkäällä.

Punaojan päivähoitoon kuuluvat Punaojan ja Hiidenkiukaan päiväkodit. Martintalossa toimii Martin koulu, Martinkulman koulu ja Martintalon päiväkoti. Molemmat yksiköt saivat tuhat euroa käytettäväksi erilaisiin hankintoihin tilapalveluiden kautta.

Päiväkodeille ja kouluille suunnatun kilpailun tarkoitus oli kannustaa kasvatus- ja opetusyksiköitä vähentämään sähkön ja veden käyttöä. Säästöä myös syntyi. Esimerkiksi Martintalossa sähkönkulutus laski 15 prosentilla edellisvuoteen nähden.

Hienointa on, että palkinnosta pääsevät nauttimaan lapset itse.

Punaojan päivähoidon edustajat olivat palkinnosta todella mielissään.

– Hienolta tuntuu, että lasten kanssa tekemämme työ palkitaan, lastenhoitaja Tuula Andersson Hiidenkiukaan päiväkodista sanoi.

Sähköä on säästetty Punaojalla etenkin sammuttamalla valoja silloin, kun niitä ei ole tarvittu. Myös turhaa vedenkäyttöä on vältetty, osin automaattihanojen avulla.

– Hienointa on, että palkinnosta pääsevät nauttimaan lapset itse. Palkintorahojen käytöstä hankintoihin päätetään meillä myöhemmin yhdessä lasten kanssa, varhaiskasvatuksen opettaja Marjut Parkkila Punaojan päiväkodista sanoo.

Kilpailu aiotaan järjestää myös ensi vuonna ja mahdollisesti jatkossakin joka toinen vuosi.

– Kilpailu maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin syntyneenä säästönä, kiinteistöpäällikkö Kari Juselius Hyvinkään tilapalveluista kertoo.

Hän muistuttaa, että Hyvinkää kuuluu Hinku-kuntiin. Kaupunki on siten sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kauppakeskus Willassa keskusteltiin ympäristövaalipaneelissa – huoli ilmastosta yhdisti ehdokkaita5.4.2019 07.00
Lopen seurakunta aloittaa ympäristö- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnin – "Nyt tehty päätös on opettelun alku"20.3.2019 09.10
Hyvinkään kestävän kehityksen tiekartan ja ympäristöohjelman luonnosta esitellään yleisötilaisuudessa27.2.2019 09.35
Aiempaa harvempi on nyt mukana energiansäästössä – "Helpot toimet on jo tehty"5.6.2018 07.35
Hyvinkää jakoi kestävän kehityksen Hyvis-tunnukset17.4.2016 15.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat