Puheenaihe

Suurkauppa Suomen mediabisneksessä: Mediatalo Keskisuomalainen ostaa 15 lehteä – liikevaihto nousee neljännesmiljardiin

Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

Taina Ristikivi

Mediatalo Keskisuomalainen Oyj laajentaa toimintaansa Etelä-Savoon, Etelä-Karjalaan ja Kymeenlaaksoon. Se osti perjantaina Länsi-Savo Oy -konserniin kuuluvien Kaakon Viestintä Oy:n ja ESV-Paikallismediat Oy:n koko osakekannan.

Lisäksi kauppaan sisältyy Kouvolassa sijaitseva sanomalehtipaino kiinteistöineen.

Osakkeista maksettu velaton kokonaiskauppahinta on yhteensä noin 17,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta on rahoitettu kassavaroilla ja nostetulla pankkilainalla.

Ostetun kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 49 miljoonaa euroa, käyttökate noin 5 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma noin 21 miljoonaa euroa.

Perjantaina tehdyn yrityskaupan myötä Keskisuomalainen Oyj:n vuoden 2019 liikevaihto ja liikevoitto kasvavat.

Keskisuomalainen-konsernin liikevaihto nousee kaupan myötä liki neljännesmiljardiin euroon.

Uusi konserni työllistää noin 6 300 työntekijää.

Kauppa vahvistaa entisestään Mediatalo Keskisuomalaista Suomen suurimpana maakunta- ja paikallisuutismediana.

Tämä on luonteva jatkumo yhtiön kasvustrategiassa."

– Tässä kaupassa kohtasi meidän halumme ostaa ja omistajien halu myydä. Tämä on luonteva jatkumo yhtiön kasvustrategiassa, jossa etenemme vahvasti omaa polkuamme. Haluamme olla toimija, emme toiminnan kohde, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pörssitiedotteessa.

Kauppa nostaa Mediatalon julkaisemien lehtien määrän lähes 80:een. Keskisuomalainen-konserni kustansi ennestään 62 lehteä ja verkkomediaa. Tunnetuimpia lehtinimikkeitä ovat KeskisuomalainenSavon SanomatEtelä-Suomen SanomatItä-HämeIisalmen SanomatWarkauden LehtiAamupostiKeski-UusimaaUusimaaHelsingin UutisetLänsiväyläVantaan SanomatTamperelainenTurkulainenUusi Lahti ja Suur-Jyväskylän Lehti.

Uusina lehtinä tähän mediaperheeseen tulee nyt muun muassa Mikkelissä ilmestyvä Länsi-Savo, Savonlinnassa ilmestyvä Itä-Savo, Lappeenrannassa ilmestyvä Etelä-Saimaa, Kouvolassa ilmestyvä Kouvolan Sanomat, Kotkassa ilmestyvä Kymen Sanomat sekä Imatralla ilmestyvä Uutisvuoksi.

Keskisuomalainen-konserni on Suomen suurin maakunta-, kaupunki- ja paikallislehtien kustantaja.

Tämä lehti kuuluu Etelä-Suomen Mediaan, joka on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Nämä lehdet kuuluvat kauppaan

Kaupassa Keskisuomalainen Oyj:lle siirtyy Kaakon Viestintä Oy:n kuusi 7–5-päiväistä lehteä.  

Kaakon Viestintä Oy julkaisee Mikkelissä ilmestyvää Länsi-Savoa, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyvää Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia sekä Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea. Lisäksi yhtiöllä on digitaalista liiketoimintaa. 

Kaupassa Keskisuomalainen Oyj:lle siirtyy ESV-Paikallismediat Oy ja sen yhdeksän yksipäiväistä paikallislehteä. Yhtiön julkaisemia paikallislehtiä ovat Juvan Lehti, Virojoella, Miehikkälässä ja Ylämaalla ilmestyvä Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, vanhan Anjalankosken alueella Myllykoskella, Inkeroisissa, Anjalassa, Sippolassa, Kaipiaisissa ja Elimäellä ilmestyvä Keskilaakso, Luumäen Lehti, Puruvesi, Savitaipaleella, Taipalsaarella, Lemillä ja Suomenniemellä ilmestyvä Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno sekä Mäntyharjulla ja Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset.

Lähde: Mediatalo Keskisuomalainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keskisuomalainen mukaan e-urheiluun – yhteistyö alkoi KOVA Esportsin taustayhtiön kanssa2.4.2019 12.33
Mediatalo Keskisuomalainen osti Suomen Suoramainonnan 20.12.2018 16.09
Mediatalo Keskisuomalainen sai radioluvat – uudet paikallisradiot voivat aloittaa Helsingissä, Pirkanmaalla ja Jyväskylässä 202015.11.2018 13.55
Keskisuomalainen mukaan e-urheiluun – yhteistyö alkoi KOVA Esportsin taustayhtiön kanssa2.4.2019 12.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat