Viikko

Viikon ruoka: Momentossa lehtipihvi ja sveitsinleike ovat asiakkaiden suosikkeja

Pihvien kylkeen Momentossa tilataan useimmiten ranskalaiset.

Ravintola Momenton talon leike vaihtuu viikoittain. Viime viikolla se tarjoiltiin paneroituna peston ja ricottajuuston kera. – Lisukkeeksi halutaan useimmiten ranskalaiset perunat, Minne Syrjälä ja Aija Päivike kertovat.

Mia Lagström

Ravintola Momentossa tiedetään, mikä suomalaisille maistuu. Yksinkertaista ja konstailematonta perusruokaa ilman turhaa hifistelyä ja kikkailua.

– Asiakkaat arvostavat perusmakuja ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Syötävää on oltava riittävästi, Hyvinkään ravintolavastaava Minne Syrjälä ja keittiövastaava Taru Rajala kiteyttävät.

Ravintola luonnehtii keittiötään italialais-ranskalaiseksi suomalaista perusruokaa unohtamatta. Käytännössä tämä tarkoittaa pihviä, burgeria, pitsaa ja pastaa. Kevyemmin syöville tarjolla on salaattivaihtoehtoja.

Momenton ostetuin ruoka-annos on lehtipihvi maustevoilla ranskanperunoiden kera.

– Suomalaiset rakastavat pihvejä ja leikkeitä. Arkisin lounaalla syödään myös muuta, mutta iltaisin ja viikonloppuisin halutaan pihvejä, Syrjälä sanoo.

Pihvien ja leikkeiden raaka-aineina käytetään kotimaista possua sekä vaihdellen kotimaista ja brasilialaista nautaa. Valikoimaa riittää ja erilaisia variaatioita on paljon. Perinteinen lehtipihvi maustevoilla sekä pippuripihvi syntyvät naudasta. Erilaiset leikkeet valmistetaan sen sijaan vaaleammasta porsaanlihasta. Perinteisesti leikkeen erottaa pihvistä leivittäminen.

– Käytämme paneroimiseen omalla reseptillä tehtyä korppujauhomausteseosta. Paneroiminen tuo pihviin mukavaa makua ja rapeutta, Rajala kuvailee.

Momentosta löytyy paneroituna kinkulla ja juustolla täytetty sveitsinleike sekä kapriksen, anjoviksen ja sitruunan kera tarjoiltava wieninleike. Hawajinleike tarjoillaan sen sijaan ilman panerointia paistetun ananaksen ja currymajoneesin kanssa ja Metsästäjänleike niin ikään ilman panerointia metsäsienikermakastikkeessa.

Pihvien lisukkeista suosituimpia ovat ranskanperunat ja toiseksi suosituimpia paistetut perunat. Rajalan mukaan paistettujen perunoiden salaisuus on parilan oikeassa lämpötilassa ja paistoajassa.

– Perunoista ei saa tulla liian pehmeitä, vaan pinnalta mukavan rapsakoita.

Ranskalaisten ja paistettujen perunoiden lisäksi tarjolla on perunamuusia sekä päivittäin vaihtuvia kerma-, valkosipuli- tai aurajuustoperunoita. Lisukeperunoiden sijasta pihvin kylkeen sopii myös salaatti.

Sarjassa tutustutaan alueen ruokatarjontaan, ruoan valmistajiin ja kuluttajiin sekä paikallisten herkkusuiden arkeen. Ehdota aihetta: [email protected]

Leikettä lautaselle

Sveitsinleike on juustolla ja kinkulla täytetty paneroitu leike. Perinteisesti se valmistaan nuijitusta vasikanlihasta, mutta nykyään käytetään useimmiten porsaanlihaa.

Metsästäjänleike valmistetaan nuijitusta ja paneroidusta porsaanulkofileestä ja tarjoillaan sienikastikkeen kanssa.

Hawajinleike syntyy paneroidusta porsaanleikkeestä, joka tarjoillaan paistetun ananaksen ja currymajoneesin kera.

Wieninleike on perinteisesti sitruunan kanssa tarjoiltu vasikanleike. Nykyisin wieninleike tarkoittaa leivitettyä leikettä, joka tarjoillaan anjoviksen, kapriksen ja sitruunan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon ruoka: Intialainen keittiö hurmaa makukirjollaan – tulisen lisäksi löytyy pehmeää ja mietoa20.3.2019 04.30
Viikon ruoka: Premium-lagerit johdattelevat usein erikoisoluiden maailmaan13.3.2019 11.17
Viikon ruoka: ”Lautasen täydeltä terveyttä”6.3.2019 16.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat