Viikko

Seitsemän baaria ja 38 bändiä yhden illan aikana – Kulttuuri Goes Baari tulee jälleen Hyvinkäälle

Kulttuuri Goes Baari -tapahtumaa järjestetään vuosi kerrallaan.

Vetovastuu KGB-tapahtumasta on toistamiseen Hyvinkää Bluesilla. Pauli Heino, Hannu Heikkilä ja Virpi Vihanta lupaavat monipuolista musiikki-iltaa, joka tarjoaa jokaiselle jotain.

Mia Lagström

Jokakeväinen klassikkotapahtuma Kulttuuri Goes Baari (KGB) järjestetään tänä vuonna Hyvinkäällä kymmenennen kerran. Vielä syntymäpäiviä ei kuitenkaan vietetä, vaan vasta ensi vuonna.

– Saatamme järjestää silloin vaikka KGB-tapahtuman, tapahtumajärjestäjät Hannu Heikkilä, Pauli Heino ja Virpi Vihanta Hyvinkään Bluesista tuumaavat.

KGB-tapahtuman ideoi aikoinaan musiikkiaktiivi Kari Rautanen. Parin vuoden jälkeen tapahtumajärjestelyt siirtyivät Markku Laaksoselle ja Kirsi Riihimäelle.

– Pakkohan tapahtumaan oli tarttua. Muuten se olisi kokenut äkkikuoleman jo alkumetreillään, Laaksonen kertoo.

Riihimäen mukaan on mahtavaa, että KGB on elinvoimainen vielä kymmenen vuoden jälkeenkin.

– KGB on hieno tapahtuma, joka tarjoaa myös uusille, aloitteleville bändeille mahdollisuuden päästä esiintymään.

Viime vuodesta tapahtuma on ollut Hyvinkää Bluesin vastuulla. Yhdistyksen puheenjohtajan Hannu Heikkilän mukaan tulevaisuuteen katsotaan vuosi kerrallaan. Aiemmat järjestäjät ovat tehneet hyvän pohjatyön. Tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa, eikä bändien ja esiintymispaikkojen perään tarvitse juuri huudella.

– Bändien into on jopa yllättänyt. Tänä vuonna ohjelma ja aikataulu saatiin pakettiin puolessatoista vuorokaudessa, Vihanta kertoo.

Tapahtumapakkoja on seitsemän, kaikki keskustassa pääkadun varrella.

– Medicin Man tuli mukaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Uutena paikkana on Baana Pub, joka toimii tapahtuman virallisena karaokepaikkana. Illan aikana ihmisiä rupeaa kuitenkin laulattamaan, Heikkilä sanoo.

Kaikkiaan bändejä on mukana 38. Suurin osa on Hyvinkäältä, mutta soittajia saapuu myös Espoosta, Helsingistä, Lohjalta. Osa esiintyjistä on lähes vakiintuneita. Mau Mau Duo on ollut mukana alusta saakka. KGB-konkareihin kuuluu myös Blind Blonde & Bad Looking Boys, jossa Heikkilä soittaa bassoa.

– Tämä vuosi on meille yhdeksäs.

Tapahtuma on innostanut ihmisiä myös perustamaan bändejä. Hyvinkään kirjaston henkilökunnasta koottu kirjastobändi Signum perustettiin viime vuoden KGB-tapahtumaa varten. Tuoreita KBG-tulokkaita edustaa myös Bluestone Crew, jossa myös Heikkilä ja Vihanta ovat mukana.

– Tapahtuma on mukavan yhteisöllinen, ja onhan sekin kivaa, että yleisöä on jonoksi asti, Vihanta sanoo.

Illan aikana kuultavien bändien joukossa on niin coverbändejä kuin omaa musiikkia esittäviä. Musiikillisesti KGB-tapahtumassa ei edusteta mitään tiettyä tyyliä, vaan joukosta löytyy kaikkea: heviä, rokkia, bluesia, punkkia, runopoppia, hip hoppia.

– Oluthuone Joutsenessa on trubaduureja ja ilman rumpuja soittavia kokoonpanoja. Muutoin olemme pyrkineet siihen, että jokaisessa esiintymispaikassa on mahdollisimman laaja genrekirjo, jokaiselle jotain. Näin saadaan porukka liikkumaan paikasta toiseen, mikä on tapahtuman idea. Pidetään ihmiset liikkeessä, Heino selittää.

Kulttuuri Goes Baari eli KGB

Kulttuuri Goes Baari järjestetään Hyvinkäällä lauantaina 30.3.

Livemusiikkia esitetään paikasta riippuen klo 19 tai klo 20 alkaen. Bändit nousevat lavalle tasatunnein.

Esiintymispaikat ovat Check Inn, Zoom, Crafters, Ale Pub, Medicin Man, Joutsen sekä Baana Pub, joka toimii virallisena KGB-karaokepaikkana.

Tarkemmat bändi- ja aikataulutiedot www.kulttuurigoesbaari.fi. Bändiesittelyt Facebook/KGB Kulttuuri Goes Baari.

Tapahtuma on maksuton ja sitä tukee Hyvinkään kaupunki sekä muutama paikallinen yritys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat