Paikalliset

Riihimäen kaupunki osallistuu Pride-viikkoon

Kuvituskuva

Tomi Kangasniemi

Riihimäen kaupunki osallistuu Helsinki Prideen kesäkuussa. Kaupunki asettaa toimikunnan suunnittelemaan viikon käytännön järjestelyitä. Sateenkaariliputusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan ainakin kaupungintalon, Puhaltajapatsaan, Vesilinnan, Graniitin aukion ja Merkoksen lippusaloissa.

Päätös Pride-viikkoon osallistumisesta syntyi kaupunginhallituksessa äänestyksen jälkeen äänin 7–4. Liputus sai alkunsa Riihimäen kaupunginvaltuutettujen Miia Nahkurin (sd.), Sari Jokisen (vihr.) ja Aino-Kaisa Pekosen (vas.) tekemästä valtuustoaloitteesta.
Kaupunginhallituksessa liputuksen puolesta äänestivät Nahkuri, Jokisen varajäsenenä toiminut Eero Yrjö-Koskinen (vihr.), Erja Hirviniemi (vas.), Lauri Jormanainen (sd.), Anna Merentie (kok.), Tommi Räty (sd.) ja Janne Yrjölä (vas.). Pride-osallistumista vastustivat Jari Heikkinen (ps.), Hannele Saari (kd.), Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen (kok.) ja Petri Siivonen (kok., sit.)

Ennen kaupunginhallituksen maanantaista käsittelyä valtuustoaloitteessa esille tuotua liputusta oli käsitelty myös sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa. Lautakunta puolsi liputusta. Viikon viettämistä kannattivat myös Riihimäen nuorisovaltuusto ja vanhusneuvosto. Nuorisovaltuuston mielestä Riihimäen tulee osallistua Pride-viikkoon ja näin antaa selkeä viesti siitä, että ihmisoikeudet todella kuuluvat kaikille. Vanhusneuvoston mielestä on inhimillistä tukea yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksien toteutumista. Riihimäen vammaisneuvosto ei ottanut kantaa asiaan.

Helsinki Pridea juhlitaan tänä vuonna juhannuksen jälkeisellä viikolla eli 24. kesäkuuta alkaen.

Helsinki Pride on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista. Viikon aikana järjestetään noin 90 erilaista keskustelutilaisuutta ja muuta tapahtumaa. Viikko huipentuu lauantaina 29. kesäkuuta järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan. Viime kesänä kulkueeseen osallistui arvioiden mukaan 100 000 ihmistä.

Muokattu 25.3. klo 20.36: korjattu lyöntivirhe nimestä.

Muokattu 25.3. klo 20.58: lisätty kaupunginhallituksessa äänestäneet ja heidän kantansa liputukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riihimäelle toivotaan Pride-liputusta 20.12.2018 16.05
Pride-kulkue sekoittaa Helsingin liikennettä – sateenkaariväkeä odotettavissa kymmeniä tuhansia30.6.2018 08.03
Poliitikko vaati pride-ylikersantille puhuttelua – Kirkolta jäätävistä jäätävin vastaus7.7.2016 17.19
Suomeen halutaan sateenkaaripoliisien verkosto – järjestön perustamista tunnustellaan11.7.2017 07.45
Sateenkaariliputuksen valmistelu vauhtiin Riihimäellä – Lautakunnan enemmistö asettui vähemmistöjuhlan kannalle7.3.2019 17.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat