Paikalliset

Fortnite-videopelistä kehitetty tanssi innostaa Hyvinkäällä ja Riihimäellä – mukana MC Hammerin ja Travoltan liikkeitä

Fort Dancessa on tuttuja liikkeitä muun muassa hip hopista ja breakdancesta yhdistettynä showelementteihin. – Joukossa on myös musiikkivideoista tuttuja liikkeitä, Dance Artin rehtori Minni Arposuo sanoo.

Mia Lagström

AAMUPOSTI | Nyt tanssitaan Fort Dancea. Hyvinkäällä ja Riihimäellä toimiva Tanssistudio Dance Art tarttui uuteen tanssivillitykseen.

– Fort Dance -tanssitunnit syntyivät nuorten suosiman Fortnite-videopelin innoittamana. Pelissä on erilaisia voittotansseja, joiden liikkeitä ja askelsarjoja nuoret matkivat. Näiden pohjalta loimme tarjontaamme uuden tanssituntiformaatin, Dance Artin rehtori Minni Arposuo kertoo.

Tuntien suunnittelusta ovat vastanneet Arposuo, breakdanceopettajat Roosa Merikari ja Tino Marjamäki sekä Dance Artin oppilas, tuore breakdancen junioreiden suomenmestari Aatos Airto.

Tehtävä oli kiinnostava, sillä pelissä on paljon erilaisia tansseja, joiden joukossa on niin helppoja kuin haastavia kehon koordinaatiota ja rytmiä vaativia liikeyhdistelmiä. Arposuo näkee tansseissa paljon tuttuja elementtejä vuosikymmenten varrelta.

– Nähtävillä on samoja liikkeitä, joita MC Hammer teki 90-luvulla musiikkivideoillaan tai John Travolta 70-luvulla. Tanssien joukossa on myös nykypäivän muotitansseja, kuten Floss, Best Mates, Hype ja Criss Cross.

Fort Dance -tunnit on rakennettu lapsille ja nuorille sopiviksi. Ensimmäiset kurssit järjestettiin muutama viikko sitten ja ne varattiin loppuun hetkessä. Ilahtunut Arposuo on poikien kiinnostuksesta tanssia kohtaan. Riihimäen kurssille osallistuneet olivat kaikki 7–12-vuotiaita poikia.

– Toivottavasti matalan kynnyksen Fort Dance kannustaa kokeilemaan myöhemmin muitakin tanssilajeja.

Seuraavat Fort Dance -kurssit alkavat 26.3. Riihimäen Majakassa (Hämeenkatu 25 - 27) ja 27.3. Hyvinkään studiolla (Ahokaari 6). Riihimäen kurssilla on vielä vapaita paikkoja. Hyvinkäällä alkaa vielä yksi kurssi 8.5. Ilmoittautumiset [email protected].

– Toiveena on, että saisimme Fort Dancen mukaan syksyllä vakituiseen viikko-ohjelmaan, Arposuo sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taikametsän peikkoseikkailu ja kihelmöivä Proggis – Dance Artin kevätnäytöksissä on yli 800 tanssijaa4.5.2018 14.17
Lukijan juttu: Dance Artin tanssivuosi huipentui kevätnäytöksiin – lavalla yli 800 tanssijaa8.5.2018 19.30
9-vuotiaan Fortnite-koukku: Pissasi mieluummin allensa kuin lopetti pelaamisen – tästä ilmiöstä tunnettu suomalaispsykiatri on puhunut vuosia13.6.2018 12.45
Dance Artin ja 1st Stepin tanssijoille menestystä – yhteensä kuusi sarjavoittoa ja koko joukko muita hyviä sijoituksia 13.5.2016 12.00
Dance Artin kausi huipentuu näytöksiin – 900 oppilasta näyttää taitojaan Hyvinkääsalissa28.4.2016 20.00
Dance Art laajenee Hyvinkäällä2.6.2015 07.20
Tanssiminen on tehokasta liikuntaa30.9.2013 21.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat