Paikalliset

Neljä viikkoa karkuteillä ollut koira on palannut Hyvinkäälle – soita tähän numeroon, jos havaitset ruskean koiran punaisissa valjaissa

Karannut koira liikkuu punaiset valjaat yllään.

Arkisto / Teijo Rinne

Porvoosta 26. helmikuuta karkuun lähtenyt narttukoira on edelleen omilla teillään. Punertavanruskea novaskotiannoutaja on nähty jälleen Hyvinkäällä.

Omistajat toivovat, että valppaat kanssaihmiset ilmoittaisivat kaikista tuoreista havainnoistaan heille numeroon 050-3402606, lemmikin omistaja kertoo.

Hyvänä tuntomerkkinä on koiralla päällä punaiset valjaat.

– Suurin toiveemme on, että koira jäisi nyt jollekin alueelle, ja saisimme laitettua loukut sinne. Jos se jatkaa juoksemistaan, me kuljetaan vain perässä. Loukutus on ainoa millä sen kiinni saa.

On tärkeää, että villiintynyttä koiraa ei aleta houkutella luokse tai yritetä ottaa kiinni. Siksi myöskään koiraan sijaintipaikkaa ei toivota jaettavan Facebookissa, jossa sitä on kuulutettu esimerkiksi Hyvinkääläisten ilmoitustaululla.

– Jos koira pelästyy, se lähtee taas kauemmas karkuun.

Hätä ja huoli on koiran omistajilla suuri, mutta toivoa neljä viikkoa karkuteillä olleen perheenjäsenen kiinnisaamisesta ei ole menetetty. Koiraihmisiltä tullut tsemppaus ja kaikki havainnot ovat auttaneet jaksamaan ja pitämään toivoa yllä.

– Koiramme on kyllä lahjakas selviytymään.

Omistajat ovat kuulleet jopa koirista, jotka ovat selviytyneet neljä tai kuusikin kuukautta vapaudessa.

– Koira on ollut jopa moottoritiellä ja poliisit ovat ajaneet sen sieltä pois. Se on sieltäkin selvinnyt, omistaja huokaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoosta karannut koira vielä kateissa – loukut avuksi15.3.2019 09.45
Porvoolaiskarkuria etsitään nyt Hyvinkäältä14.3.2019 14.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat