Viikko

The Rubber Soles pyrkii mahdollisimman lähelle Beatleksen soundia: "Laulaja-kitaristimme huolehtii, että aksenttimme on oikea"

Beatlesin musiikki on haastavaa kokeneellekin muusikolle.

Beatlesin musiikkia esittävän The Rubber Solesin jäsenet ovat kaikki pitkänlinjan muusikoita, jotka ovat soittaneet eri kokoonpanoissa vuosien saatossa. Bändissä soittavat Jan Lundqvist (laulu-rummut), Phil Carr (laulu-kitara), Seppo Lax (laulu-kitarat) sekä Mika Suvanto (laulu-basso).

Beatles on bändien dinosaurus, joka ei ole koskaan lakannut kiehtomasta. Bändin musiikin merkityksestä kertoo myös lukuisa joukko tribuuttibändejä, joita maailmalla riittää.

Yksi niistä on viime vuonna perustettu The Rubber Soles, jonka takana on useita pitkän linjan muusikoita.

–Beatles-tribuuttibändi on ollut meidän pitkäaikainen unelmamme. On hienoa päästä soittamaan ihailemansa bändin musiikkia, kertoo bändin riihimäkeläinen rumpali-laulaja Jan Lundqvist.

Lundqvist on ollut raudanluja Beatles-fani jo pikkupojasta, jolloin hän näki Riihimäen elokuvateatterissa Hard Days Night -elokuvan.

Vuosien saatossa Lundqvistin hyllyt ovat täyttyneet bändin erikoisjulkaisuista, kirjoista sekä muusta bändiin liittyvästä tavarasta.

Nauraen hän kertoo saaneensa ystäväpiirissään varsinaisen Beatles-ensyklopedian maineen.

Musiikkia Lundqvist soittaa tietysti Ludwigin Oyster Black Pearl -rummuilla, jotka ovat vuodelta 1965. Samanlaisilla, joilla Ringo Starrkin soitti.

– Ne ovat ainoat oikeat. Niissä on ”se” soundi ja ulkonäkö myös, Lundqvist toteaa.

Lundqvistin lisäksi bändissä soittavat hyvinkääläiset Seppo Lax ja Mika Suvanto sekä Birminghamista kotoisin oleva Phil Carr.

Soundiltaan The Rubber Soles pyrkii olemaan mahdollisimman autenttinen. Helppoa se ei ole.

– Vasta kun alkaa itse soittaa Beatlesin kappaleita, tajuaa kuinka haasteellisia ne ovat. Nöyränä tätä teemme. Panostamme stemmalauluun. Ilman sitä ei kuullosta Beatlesilta. Bändimme laulaja-kitaristi Carr huolehtii, että aksenttimme on oikea.

Bändin ohjelmistossa on Beatlesin tuotantoa koko bändin uran varrelta, pääosin Beatlesin itsensä säveltämiä ja levyttämiä kappaleita.

Joukkoon on otettu myös hieman harvinaisempia kappaleita, kuten sinkkujen B-puolen julkaisuja.

– Kappalevalinnoissa olemme huomioineet rajoituksemme. Meillä ei ole käytössämme jousi- ja puhallinorkestereita, Jan Lundqvist kertoo.

Beatles teki Lundqvistin mukaan hämmentävän suuren määrän ikonisia kappaleita ja vei populaarimusiikkia jättiläisaskeleen eteenpäin.

– Beatles oli suunnannäyttäjä. Jokainen levy oli edellistään kunnianhimoisempi ja monimutkaisempi. Heidän musiikkinsa on täynnä hienoja melodioita ja tarttuvia säveliä.

The Rubber Soles Red Hotissa

The Rubber Soles on viime vuonna perustettu Beatles-tribuuttibändi. Bändin ohjelmisto koostuu Beatlesin säveltämistä ja levyttämistä kappaleista. Joukossa on musiikkia Beatlesin usealta albumilta sekä muutamia Beatlesin esittämiä coverkappaleita.

The Rubber Soles esiintyy ravintola Red Hotissa (Hämeenkatu 6, Riihimäki) lauantaina 23.3. klo 22 alkaen.

Liput ovelta 10 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

The Beatles -legenda saapuu Suomeen – nähty viimeksi Helsingissä viime vuosituhannella4.12.2017 09.25
Kun Beatles kyllästyi olemaan Beatles11.10.2017 03.05
Tätä on nykyaika – katso hyvinkääläiskuvaajan hauska uusintaversio Beatlesin klassikkokuvasta6.9.2017 10.59
Jussi Raittinen: The Beatles oli lähellä tulla Hyvinkäälle31.1.2016 17.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat