Puheenaihe

Fazer lopetti hehkutetut tuotteet kaikessa hiljaisuudessa – "Ei tullut vielä Suomessa valtavirtaa"

Kaakaojauholta näyttävästä sirkkajauhosta leivottiin leipää Citymarketin myymäläleipomossa Myyrmannissa viime vuonna. Arkistokuva.

JOHANNA ERJONSALO

Fazer on lopettanut molempien sirkkajauhoa sisältävien leipien valmistuksen, marraskuussa 2017 kovalla kohulla lanseeratun sirkkaleivän sekä elokuussa 2018 markkinoille tulleet sirkkasämpylät.

Vielä viime elokuussa Fazer kertoi tiedotteessa, että sirkkaleipä on saanut ennennäkemättömän suosion ja sen leivonta laajenee koko Suomeen asiakkailta tulleiden kyselyiden perusteella.

Elokuun loppupuolella esiteltiin kotisirkkoja sisältävä sirkkasämpylä-uutuustuote, jonka kerrottiin olevan kaikkien suomalaisten saatavilla, kun taas sirkkaleipää oli saatavilla vain kaupoista, joissa oli Fazerin oma myymäläleipomo.

Nyt molemmat tuotteet on jo haudattu.

– Sirkkaleivillämme oli aluksi iso kysyntä, ne myytiin loppuun useissa myymäläleipomoissamme ennätysajassa. Myyntiä siivitti sirkkaleivän saama laaja kansainvälinen ja kotimainen mediahuomio. Uusintaostoja ei valitettavasti tullut riittävästi. Olimme kuitenkin positiivisesti yllättyneitä suomalaisten ennakkoluulottomuudesta ja kokeilunhalusta, kertoo Helsingin Uutisille Fazer leipomoiden viestintäjohtaja Anniina Niemistö.

– Saimme paljon positiivista palautetta niin rohkeudesta kuin tuotteiden maustakin. Hyönteisruuasta ei ole vielä tullut Suomessa valtavirtaa mutta uskomme silti, että sirkat ovat tulevaisuuden ruokaa. Leipävalikoima kehittyy ja voi hyvin, tuomme jatkossakin kauppoihin uusia innovatiivisia viljatuotteita, Niemistö jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat