Vaalikoneemme on nyt avattu!

Viikko

Viikon ruoka: ”Lautasen täydeltä terveyttä”

Kasvisannokset maistuvat hotellin asiakkaille.

Riihimäen Scandic Hotelsin asiakkaat valitsevat entistä useammin kasvisruokavaihtoehdon. Hotellin ravintolan uusin kasvisherkku on 100 prosenttisen vegaaninen hampurilainen. – Aterian saa joko salaatilla tai ranskanperunoilla, ravintolapäällikkö Katja Hietanen ja keittiöpäällikkö Heidi Selenius kertovat.

Mia Lagström

Kasviruoan kasvava suosio on huomattu Riihimäen Scandic Hotelsissa.

– Yhä useammin ihmiset haluavat lautaselleen kasvisruokaa. Terveellisyys ja keventäminen ovat tätä päivää, Riihimäen Scandic Hotelsin ravintolapäällikkö Katja Hietanen kertoo.

Hietasen mukaan on tärkeää, että kasvisvaihtoehtoja löytyy niin ruokalistalta, buffetpöydästä kuin kokouslounailta.

– Oli asiakas sitten vegaani tai muulla erityisruokavaliolla, tulee heidän olla samalla viivalla muiden asiakkaiden kanssa ja löytää helposti itselleen sopiva ruoka.

Erityisen suosittua kasvisruoka on nuorten naisten keskuudessa. Taustalla saattavat olla eettiset syyt, kuten huoli eläinten hyvinvoinnista tai ilmastonmuutoksesta. Osa haluaa vain syödä kevyemmin ja terveellisemmin.

Keittiöpäällikkö Heidi Seleniuksen mukaan ihmisistä on tullut myös kokeilunhaluisempia. Halutaan jotain uutta.

Tämän päivän kasvisruoka ei voikaan tarkoittaa pelkkää paria salaatinlehteä tai ruokaa, josta liha on jätetty pois.

– Ihmisten toiveiden täyttäminen on onneksi helppoa, sillä kaupat ovat nykyään täynnä erilaisia kasvispohjaisia tuotteita. On vegaanisia maitoja, kermoja, juustoja, majoneeseja. Myös erilaiset proteiinituotteet ovat ottaneet aimo harppauksen eteenpäin. Ne ovat oikeasti hyvännäköisiä ja -makuisia.

Hotellilla ollaan erityisen ylpeitä ruokalistan uudesta sataprosenttisen vegaanista Beyond Burgerista, jonka pihvi on valmistettu herneestä, punajuuresta, kookosöljystä ja perunatärkkelyksestä.

Hampurilaisen majoneesi on valmistettu mm. soijamaidosta ja soijapavusta ja juusto kookosöljystä.

– Lautasen täydeltä terveyttä, Hietanen kiteyttää.

Hotellin aamupalalta voi löytää vehnägluteenista valmistettuja seitanleikkeitä, kaura- ja soijapohjaisia jogurtteja tai vaikka pähkinätahnaa.

Lounaan kasviskeitoista suosituimmat ovat Seleniuksen mukaan pinaattikeitto sekä punajuurikeitto aurajuustolla.

Tuttujen kasvisruokaherkkujen lisäksi on kiva kokeilla välillä jotain uutta.

– Kasvisruokareseptejä on vaikka kuinka. Teimme eräänä päivänä kukkakaaliwingsejä. Ne olivat mielettömän hyviä, Selenius kertoo.

Eroon ruokahävikistä

Riihimäen Scandic Hotels on mukana ruokahävikkiä vähentävässä ResQ Club -palvelussa.

ResQ Club on älypuhelinsovellus, jonka voi ladata puhelimeen sovelluskaupasta.

Sovellukseen tulee ilmoituksia, mikäli esimerkiksi Scandic Hotelsin lounaalta on jäänyt ruokaa jäljelle.

Ravintola pakkaa ruoan pieniin rasioihin ja myy sovelluksen kautta. Hinta liikkuu yleensä muutamissa euroissa.

Ihmiset varaavat haluamansa annoksen ja maksavat sen puhelimella, jonka jälkeen he voivat noutaa annoksen sitä myyvästä paikasta.

Lisää aiheesta

Viikon ruoka: Hyvän pitsan salaisuus on tomaattikastikkeessa – "Ihmisistä on tullut kokeilunhaluisempia"23.1.2019 03.00
Viikon ruoka: Nhung Nguyenin käsissä syntyvät niin kukat, Ryhmä Hau kuin veriset sormenpätkätkin16.1.2019 10.33
Viikon ruoka: Cocktailit tekevät paluuta12.12.2018 03.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat