Viikko

Lasten Talvikarnevaalit kutsuu ulkoilemaan – hellikkikoiria ja armeijan kalustoa mukana

Riihimäellä järjestettävässä tapahtumassa riittää iloista ohjelmaa ja tekemistä perheille koko iltapäivän ajan.

Lasten Talvikarnevaaleille saapuvat myös Hellikki-koirat Sysi ja Tuisku kavereineen. – Hellikit Ry on uusi yhdistys, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Joukossa on koirien lisäksi myös muita eläimiä, jotka vierailevat lasten, vanhusten ja erityisryhmien luona. Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä [email protected], yhdistyksen puheenjohtaja Ari Jantunen ja Päivi Jantunen kertovat.

Mia Lagström

Lasten Talvikarnevaalit on tapahtuma, jossa puuhastellaan ja touhutaan kaikkea mahdollista kivaa koko perheen voimin. Riihimäen Lions klubien järjestämän perinteikkään tapahtuman pääpaino on iloisella liikunnalla ja ulkoilulla.

– Toivotaan, että lumi säilyy maassa ja kelit suosivat. Vaikka tämä vuosi ei ole mikään juhlavuosi, on meillä ennätysmäärä ohjelmaa ja tekemistä, Lions Club Riihimäki Uramon presidentti Jari Halme iloitsee.

Jo vuosia tapahtuman hitteinä ovat olleet moottorikelkka-ajelu ja napakelkka ja niistä odotetaan menestystä tänäkin vuonna. Monen lapsen mieleen on myös poniratsastus. Paikalle saapuvat myös suomenlapinkoirat Sysi ja Tuisku muiden Hellikki-koirien kanssa rapsuteltavaksi ja siliteltäväksi.

Edellisten vuosien tapaan mukana tapahtumassa on VPK, joka tarjoaa halukkaille mahdollisuuden kokeilla tulen sammuttamista.

Kiekko-Nikkarit järjestää tarkkuuslaukaisua ja muodostelmaluisteluryhmä Riihimäen Jäätaiturit esiintyy ohjelmalavalla. Omia suunnistustaitoja voi testata Riihimäen Suunnistajien rastileimausradalla.

– Monen vuoden tauon jälkeen olemme saaneet mukaan myös Puolustusvoimat. Paikanpäällä on heidän kalustoaan, Halme kertoo.

Ohjelmaa ja tekemistä löytyy myös Pohjolanrinteen koulun sisätiloista. Koulun juhlasalista löytyy Liikennerasti, jossa lapsia neuvotaan ja opastetaan kulkemaan liikenteessä. Halme kertoo, että lapset ja liikenne on ollut tänä vuonna Leijonien teema kautta maan. Leijonat ovat julkaisseet myös pienen opaskirjasen, jota tapahtumassa jaetaan.

Koulun sisätiloissa on myös askartelupiste, kasvomaalausta sekä Riihimäen Taitoluistelijoiden temppurata. Ice Hearts tuo paikalle salibändin nopeustutkan. Uutena tänä vuonna on Riihimäen Cocksin poikien käsipallon taitorasti.

Halme korostaa, että kaikki päivän aktiviteetit ovat maksuttomia poikkeuksena onginta, joka onnistuu pientä lupamaksu vastaan.

Lasten Talvikarnevaalit

Lasten Talvikarnevaalit Pohjolanrinteen koululla sunnuntaina 3.3. klo 12–16. Tapahtuman järjestävät kaikki Riihimäen Leijonat, mutta vetovastuu on tänä vuonna LC Riihimäki Uramolla. Erilaista aktiviteettia on runsain määrin niin koulun sisällä kuin ulkona. Pihalla on myynnissä grillimakkaraa ja köyhiä ritareita. Koulun sisältä löytyy Leijona-kahvio, josta voi ostaa virvokkeita sekä suolaisia ja makeita herkkuja. Tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä paikalliseen lapsi- ja nuorisotyöhön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Punaisia poskia ja huimia kelkkakyytejä Polarilla sunnuntaina – Lasten talvikarnevaaleilla on yli 50 vuoden perinne Riihimäellä26.2.2019 15.41
Valitsetko laskiaispullan hillolla, mantelimassalla vai peräti kinuskilla? Suomalaisilla yksi ylivoimainen suosikki22.2.2019 06.40
Miksi laskiaisena tarvitsee ilotulittaa?13.2.2018 17.23
Laskiaispullat maistuivat kunnon mäenlaskun jälkeen11.2.2018 20.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat