Viikko

Kauhua tiensvarsimotellissa ja viestejä tuonpuoleisesta – Hyvinkäällä voi kokea tanssin ja musiikin mystisen tunnelman, kun tähtitanssija Tervamäki nousee orkesterin kanssa lavalle

Hyvinkään Orkesterin Viiltäviä viestejä -konsertissa pianolla ryyditetty jousiorkesteri saa rinnalleen tanssitaiteilijakaksikon Minna Tervamäen ja Mikko Lampisen.

Petra Mäkelä

Hyvinkään Orkesteri sukeltaa maaliskuussa mystisiin tunnelmiin. Tällä kertaa lavalla ovat jousiorkesterin ja pianistin lisäksi myös tanssijat Minna Tervamäki ja Mikko Lampinen. Idea poikkitaiteellisesta yhteistyöstä sai alkunsa kapellimestari Tuomas Pirilän mukaan konsertissa kuultavasta Olli Mustosen salaperäisestä ja hurjasta Triptyykistä, jonka kantaesityksessä Helsingissä vuonna 2016 oli niin ikään mukana tanssijoita.

– Hyvinkään Orkesteri esittää Triptyykin nyt ensimmäistä kertaa. Se on hieno sävellys, jossa on Mustosen soittotavalle tyypillistä terävää artikulointia ja iskevää motoriikkaa.

Viiltäviä viestejä -konsertissa tarjoillaan myös kaikuja menneiltä mestareilta, viestejä tuonpuoleisesta sekä kauhua tienvarsimotellissa.

Psyko on elokuva, jonka kaikki tietävät. Elokuvan musiikin tekee omalaatuiseksi, että se on tuotettu kokonaan jousisoittimilla. Olemme esittäneet elokuvan musiikkia aiemminkin, mutta siitä on ehtinyt vierähtää jo useampi vuosi, Pirilä kertoo.

Omanlaista tunnelmaa tarjoilee myös ukrainalaisen säveltäjän Valentyn Sylvestrovin pianolle ja jousille säveltämä Messenger, Sanansaattaja, joka valmistui vuonna 1996. Kappaleesta tekee Pirilän mukaan hienon siinä käytetyt efektit. Läpi kappaleen käytetty pedaali tuo musiikkiin kaikua ja jännän tunnelman, että viesti tulee jostain hyvin kaukaa.

Muodoltaan perinteisempää musiikkia konsertissa edustavat 1920-luvulla valmistunut Ernest Blochin Consertto Grosso nro 1 sekä Erik Satien Gymnopédie nro 1 1800-luvun loppupuolelta.

– Satie oli oman aikansa kummajainen. Hänen Gymnopédie-kappaleensa ovat kuitenkin herkkiä ja klassisen kauniita miniatyyrejä.

Viiltäviä viestejä Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Hyvinkään Orkesterin maaliskuun konserttikokonaisuus tarjoilee huikeaa musiikkia ja tanssia, jota saapuvat esittämään tähtitanssija Minna Tervamäki ja tanssitaiteilija Mikko Lampinen. Musiikista vastaa orkesterin jouset sekä pianisti. Orkesteria johtaa Tuomas Pirilä. Konsertin ohjelmisto: Mustosen Triptyykki, Sylvestrovin Messenger, Blochin Concerto grosso nro 1, Satien (sov. TP) Gymnopédie nro 1 sekä Herrmannin Orkesterisarja elokuvasta Psyko. Esitykset Hyvinkääsalissa ti 12.3. klo 19, Suomen Lasimuseossa Riihimäellä ke 13.3. klo 19 ja Kangasala-talolla to 14.3. klo 19. Liput Hyvinkään ja Kangasalan konsertteihin Lippupisteestä palvelupalkkioineen 20,50 / 14,50 / 6,50 €. Riihimäen konserttiin vain ovimyynti, liput 18 / 13 / 5 €.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyvinkään Orkesteri saa solistikseen tähtitanssija Minna Tervamäen: "Luvassa on aisteja hivelevä ilta"25.1.2019 10.45
Säveltäjä Sebastian Fagerlund ja tähtitanssija Minna Tervamäki – vaikuttavia esiintymisiä perjantaina Riihimäellä 7.6.2018 13.00
Balettikuningatar Minna Tervamäki piipahti koulutustöissä Lopella8.8.2012 21.13
Esittävän taiteen soolotanssijat kisaavat Hyvinkäällä – ”Siinä on täysin paljas yleisön edessä”7.11.2018 17.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat