Viikko

Viikon ruoka: Potkua päivään terveysshotista

”Ihmiset haluavat syödä ja juoda sellaista, mikä tekee heille hyvää.”

Hyvinkään Jungle Juice Barin kahvilapäällikön Sanna Koposen mukaan omaa smoothieta voi ”tuunata” superfood-lisukkeilla, kuten proteiinijauholla, kaurakuidulla, pinaatilla tai avokadolla. Koposen oma suosikkilisuke on lakritsinjuuriuutejauho. – Laitan sitä melkein kaikkiin omiin juomiini. Se tuo smoothieen myös hyvän maun.

Mia Lagström

Mehut ja smoothiet ovat tämän päivän trendiruokaa. Hyvinkään Jungle Juice Barin kahvilapäällikkö Sanna Koponen ei ihmettele niiden suosiota.

– Superfood ja proteiinilisät ovat tätä päivää. Ihmisiä kiinnostaa terveellinen elämä. He haluavat syödä ja juoda sellaista, mikä tekee heille hyvää.

Smoothiet voivat käydä jopa kevyestä ateriasta.

– Kahvilasta nopeasti ja helposti mukaan napattu smoothie on kuin juotava salaatti. Hedelmät ovat hiilihydraattipitoisia, ja kun joukkoon laittaa vielä proteiinia ja kaurakuitua, täyttää se vatsaa kivasti.

Hedelmissä on paljon ihmiselle tärkeitä kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Hedelmissä on toki myös sokeria, mutta oikeissa määrin nautittuina ne tekevät ihmiselle hyvää. Vähäkalorisempiakin smoothievaihtoehtoja löytyy, kuten vihersmoothiet, jotka valmistetaan vaikka lehtikaalista, pinaatista, tammenlehtisalaatista, avokadosta, kurkusta.

– Kaikesta vihreästä. Ensialkuun ei tule ehkä mieleen heittää salaattia blenderiin, mutta vihersmoothiet ovat oikeasti raikkaita ja hyviä. Niistä ei voi olla pitämättä.

Makeutta vihersmoothieen saa omenamehulla tai pakastemangolla ja kirpeyttä sitruunalla.

– Suosittelen kokeilemaan myös minttua. Se tuo juomaan mukavaa raikkautta, Koponen kertoo.

Jungle Juice Barin juomat tehdään tuoreista hedelmistä ja vihanneksista, joita löytyy koko värikirjo. Lisäksi käytetään pakastettuja marjoja.

Valikoimista löytyy myös terveysshotteja, jotka ovat herättäneet Koposen mukaan paljon kiinnostusta. Terveysshottien ehdoton ykkönen on Inkiväärishotti, jossa on tuorepuristettua inkivääriä ja sitruunaa.

– Inkivääriä pidetään luonnon omana flunssalääkkeenä, joka pistää verenkierron ja aineenvaihdunnan liikkeelle. Meillä käy paljon ikäihmisiä nauttimassa niitä.

Jungle Juice Barin asiakaskunta onkin varsin laaja. Vaikka mehut ja smoothiet olivat ensi alkuun nuorten juttu, käy nykyään paikalla kaikenikäisiä asiakkaita lapsista ikäihmisiin.

– Jos Inkiväärishotti on ikäihmisten juttu, ovat Chilishotit selvästi pikkupoikien mieleen. Heistä Chilishotti on makea juttu. Siinä on potkua, mutta ei liiaksi, sillä appelsiini tuo shottiin makeutta. Siitä saa hyvän potkun päivään.

Sarjassa tutustutaan alueen ruokatarjontaan, ruoan valmistajiin ja kuluttajiin sekä paikallisten herkkusuiden arkeen. Ehdota aihetta: [email protected]

Mehut ja smoothiet maistuvat

Hyvinkään Jungle Juice Barin ostetuimmat smoothiet Hyvinkäällä ovat Pink Panther, jossa on mansikkaa, ananasta, banaania, passionhedelmää, omenaa ja jäitä, sekä Flamingo, jossa on päärynää, goijamarjaa, vaniljaa, mansikkaa, mangoa, heraproteiinia, kookosmaitoa, omenaa ja jäitä.

Jungle Juice Bar on kotimainen mehu- ja smoothiekahvilaketju, jonka ovat perustaneet Noora ja Petteri Fagerström.

Ensimmäinen Jungle Juice Bar avattiin Vantaalle Jumboon 2011. Tällä hetkellä baareja on kauppakeskuksissa eri puolella Suomea reilut 50 sekä Ruotsissa viisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon ruoka: Riihimäen vanhimman kebabravintolan asiakkaat suosivat tulista soosia ja valkosipulijogurttia20.2.2019 03.40
Viikon ruoka: ABC:n lihapullat ja lehtipihvit maistuvat riihimäkeläisille30.1.2019 03.30
Viikon ruoka: Hyvän pitsan salaisuus on tomaattikastikkeessa – "Ihmisistä on tullut kokeilunhaluisempia"23.1.2019 03.00
Viikon ruoka: Nhung Nguyenin käsissä syntyvät niin kukat, Ryhmä Hau kuin veriset sormenpätkätkin16.1.2019 10.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat