Urheilu

HIFK:n Ilkka Kangasniemi saatiin parsittua pelikuntoon – "Loppuviikon peleistä on otettava se kuusi pistettä"

Johanna Erjonsalo

HIFK kohtaa perjantain Liiga–kierroksella kotiyleisönsä edessä Jukurit. Helsinkiläiset saavat riveihinsä useamman tärkeän pelaajan, kun sairastuvalta aamujäille palasivat maalitykki Iikka Kangasniemi ja Kyle Quincey. Sairastelleet Erik Thorell ja Joonas Rask ovat myös jälleen kunnossa. Kangasniemi palaa kaukaloon reilun viikon tauon jälkeen. Kangasniemen kasvot on saatu parsittua kokoon kiekon osuman jäljiltä, mutta tänään miehen tunnistaa peittävämmästä pleksistä kypärässä. Miltä maailma akvaarion läpi näyttää?

– Samalta se näyttää. Ei se pleksi häiritse. Täytyy hetken aikaa pelata tällaisella, mutta ei mahda mitään, hyväntuulinen Kangasniemi kertoo seuransa sivuilla.

Kangasniemi pelaa tänään totutusti Tommi Santalan laidalla, mutta vasemman kaistan tänään täyttää Micke Åsten.

– “Muuli” tekee kovasti hommia, karvaa, taklaa ja riistää kiekkoja. Meillä on siinä hyvä työnjako: “Muuli” riistää kiekkoja ja me yritämme tehdä peliä enemmän.

HIFK:lle kelpaa vain voitto Jukureista. Mikkeliläisten vaaralisuus on tosin tarkkaan tiedossa.

– Jos mietitään koko kautta, niin Jukurit pelasi todella hyvää kiekko alkukaudesta, myös tuloksellisesti. Ilme ei ole muuttunut miksikään, mutta alkukauden tiukat voitot ovat kääntyneet niukkoihin tappioihin. Vaikka Mikkelissä tehdään hyvää duunia ja materiaalista otetaan irti se, mitä siitä on otettavissa, niin kyllä se materiaalin kapeus on näkynyt, Mika Kortelainen toteaa.

Keskiviikon ottelu Sportia vastaan ei Kortelaista vakuuttanut ja Vaasassa tulleen tappion myötä tulevien otteluiden merkitys kasvoi.

– Työmäärä oli ihan riittävä, mutta kyllä peli Vaasassa oli huonoa. IFK:n peli on kiistatta kehittynyt kauden aikana. Ei peli voi kehittyä pelistä ja illasta toiseen, mutta kyllä Sport–matsi oli notkahdus alaspäin. Tilanne sarjatilanteen suhteen ei ole muuttunut. Jos epäonnistutaan yhdessä pelissä, niin seuraava on entistäkin tärkeämpi. Kyllä itsekin ajattelin, että tämä on yhdeksän pisteen viikko. Loppuviikon jäljellä olevista Jukurit– ja Ässät–peleistä on otettava se kuusi pistettä.

HIFK:n kokoonpano:

86 Erik Thorell–12 Juhani Tyrväinen–88 Joonas Rask (A)

28 Jasse Ikonen–15 Anton Lundell–43 Sakari Salminen

32 Lennart Petrell (C)–19 Juho Keränen–51 Juha Jääskä

45 Micke Åsten–21 Tommi Santala–4 Iikka Kangasniemi

42 Teemu Eronen–57 Johan Motin

8 Ville Varakas (A)–6 Joonas Lyytinen

34 Aleksi Laakso–24 Ryan O’Connor

53 Atte Engren

36 Markus Ruusu (varalla)

Lähde: HIFK

.

– Sport Content

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat