Vaalit

Perussuomalaisille tulossa jytkytappio – SK: Puolue menettää jopa 226 000 ääntä

Merkittävä osa perussuomalaisista aikoo huhtikuun eduskuntavaaleissa siirtyä joko nukkuvien puolueeseen tai vaihtoehtoisesti äänestää demareita, kertoo tuore selvitys. – 

Heli Koivuniemi / arkisto

Perussuomalaisille on tulossa huhtikuun eduskuntavaaleissa suomalaisen puoluekentän suurin tappio miesmuistiin. Asiasta kertoo Suomen Kuvalehti

Lehden tekemän laajan selvityksen mukaan merkittävää on se, että viime vaaleissa perussuomalaisia äänestäneistä peräti 31 prosenttia aikoo tulevissa vaaleissa jättää äänensä käyttämättä kokonaan. Lisäksi joka seitsemäs perussuomalainen suunnittelee huhtikuussa äänestävänsä sosiaalidemokraatteja.

Perussuomalaisista irtautuneille sinisille ei PS:n suunnalta ole sen sijaan valumassa järin paljon kannatusta: PS:n kannattajista vain vajaat neljä prosenttia aikoo äänestää sinisiä. Saman verran kannattajia on PS:sta vuotaa kohti kokoomusta.

Vaikka perussuomalaisia aikoo tulevissa vaaleissa kannattaa 83 000 uutta äänestäjää, lähtijöitä on peräti 309 000 – joten nettotappioksi jää huimat 226 000 äänestäjää. 

Toinen rökäletappion kärsivä puolue on Suomen Kuvalehden mukaan Suomen Keskusta, joka menettää nettotuloksena 169 000 äänestäjää. Myös keskustalaisista merkittävä osa aikoo siirtyä nukkuviin.

Sen sijaan tulevien vaalien voittajia olisivat Suomen Kuvalehden mukaan SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät.

Tutkimuksen aineisto on kerätty 1.10.2018–24.1.2019 Taloustutkimuksen Yleisradiolle kuukausittain tekemistä kannatusmittauksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kokoomuksen kannatus romahti 2,3 prosenttia – Ylen mittaus: Perussuomalaisten kannatuksessa roima spurtti7.2.2019 08.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat