Puheenaihe

Villi pysäköinti rassaa nyt Helsinki-Vantaalla – 6 e/h -pikaparkki muuttuu maksuttomaksi helmikuussa

Kuvituskuva.

Arkisto

Villi pysäköinti on jumiuttanut autoliikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaali 2:n edessä.

Finavian mukaan syynä ovat yksityisautoilijat, jotka jättävät autonsa parkkiin terminaalin pääovien eteen kieltomerkeistä huolimatta. 

– Väärin pysäköidyt autot vievät tilaa terminaalin edestä ja jonouttavat sisäänajoliikenteen lentoasemalle. Olemme huolissamme, että tilanne voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä, sanoo Helsinki-Vantaan liikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finavian tiedotteessa.

Lentoaseman jonoista ovat kärsineet myös taksit. Etelä-Suomen Median lehdet kysyivät asiasta viime viikolla, mutta tuolloin ongelmaa ei pidetty taksinvälityksessä merkittävänä.

Villi pysäköinti on noussut nyt isoksi ongelmaksi, kun terminaalin edustalla ovat käynnissä mittavat rakennustyöt. Finavia ja useat tiedotusvälineet ovat kertoneet poikkeusjärjestelyistä useaan otteeseen viime viikkoina. Silti ongelmia näyttää syntyvän.

Työmaiden vuoksi lentoaseman ajokaistoja on jouduttu kaventamaan, mikä entisestäänkin lisää ahtautta matkustajien jättöpaikoilla. 

Finavia on huolissaan siitä, miten käy ensi viikonloppuna. Silloin alkaa yhden vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, ja myös autoliikenne kentälle kasvaa. 

Jouhevan auto- ja taksiliikenteen varmistamiseksi Finavia pyytää kaikkia saattajia ja vastaanottajia pysäköimään Pikaparkkiin, joka sijaitsee P3-paikoitushallissa. 

– Helmikuussa tarjoamme ilmaisen pysäköinnin tunnin ajaksi Helsinki-Vantaan pikaparkkiin. Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi etua hyödykseen. Se sujuvoittaisi terminaalin edustan liikennettä koko hiihtolomasesongin ajan. Maksuton pysäköinti on voimassa helmikuun loppuun asti, Isomäki sanoo tiedotteessa.

Normaalisti pysäköinti pikaparkissa maksaa yhden euron kymmeneltä minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt se tapahtuu: Pysäköinti Helsinki-Vantaalla mullistuu maanantaina – myös lentokenttäbussien ajoreitteihin iso muutos3.1.2019 13.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat