Puheenaihe

Suomeen tuotu Puolasta jopa 250 kiloa rikollisesti teurastettua lihaa – viranomaiset eivät tiedä, onko lihaa myyty Suomessa

Tänään on selvinnyt, että Puolasta on Suomeen tuotu satoja kiloja laittomasti teurastettua lihaa. Kuva ei liity tapaukseen. – 

Tiina Vahtera / arkisto

Puola on tehnyt tänään EU:n hälytysjärjestelmän RASFF:n kautta ilmoituksen siitä, että rikollisesti toimineesta teurastamosta on välitetty naudanlihaa puolalaiseen lihanleikkaamoon, josta on viety lihatuotteita yhdeksään EU-maahan mukaan lukien Suomi. 

Puolan viranomaisten mukaan Suomeen on viety laittomasti teurastettua lihaa noin 250 kiloa. Puolan ja Suomen viranomaisten valvontatietojen mukaan suoraan teurastamosta ei sen sijaan ole tuotu naudanlihaa Suomeen.

Ruokavirasto selvittää parhaillaan, onko laittomasti teurastettua lihaa päätynyt myyntiin Suomessa vai onko se vielä varastoissa. Liha vedetään pois markkinoilta. 

Virasto on myös pyytänyt muista EU-maista Suomeen lihaa tuovia yrityksiä osaltaan tarkistamaan, onko niille tullut lihaa rikollisesta teurastamosta tai lihanleikkaamosta, jonne teurastamon lihaa on toimitettu.

Lisäksi Ruokavirasto on ollut yhteydessä kunnallisiin elintarvikeviranomaisiin.

Puolan viranomaisten mukaan rikollisen teurastamon kaikki toiminta on lopetettu. Ne lihanleikkaamon tuotteet, joihin on käytetty rikollisen teurastamon laittomasti teurastettua lihaa, on vedetty markkinoilta.

Ruokavirasto tiedottaa asiasta saatuaan lisätietoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat