Viikko

Riihimäen Teatteri täyttyy kauhutarinoista – Edgar Allan Poen kauhu ammentaa ihmismielen pimeistä onkaloista

Riihimäen Teatterissa ensi-iltansa saava POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens on Näyttämö 3T:n, Riihimäen Teatterin ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto. Ohjaaja Samuli Reunasen, koreografi Liisa Risun ja säveltäjä Iiro Ollilan luotsaama esitys kuljettaa merkillisten tarinoiden ja tunnetilojen läpi.

Sam Siltavuori

Riihimäen Teatterissa valmistellaan parasta aikaa uutta kantaesitystä. POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens -musiikkiteatteriesitys tuo estradille lyhyitä kauhutarinoita vaikuttavan musiikin ja tanssin saattelemana.

– Esityksen takana on sama työryhmä, joka toteutti paljon kiitosta saaneen esityksen The Grimm Book of Horrors keväällä 2016, Riihimäen Teatterin tuottaja Sanni Naukkarinen kertoo.

Kauhun ystäville ei Edgar Allan Poeta tarvitse juuri esitellä. Poen kauhu ammentaa ihmismielen pimeistä ja salaisista onkaloista teemoina kuoleman kaipuu ja pelko, selittämättömät syyllisyyden kokemukset, kauhu vääjäämättömyyden edessä.

– Vaikka teemat ovat tummia, niitä keventää kaunis musiikki ja vaikuttava tanssi. Esitys ammentaa myös psykobilly-genrestä, joka on toiminut yhtenä musiikin ja pukusuunnittelun inspiraation lähteenä.

Riihimäen Teatterin kevään ohjelmistossa on toki paljon muutakin. Viime syksynä ensi-iltansa saanut ja viljalti kehuja kerännyt Täti ja minä saa jatkoa kymmenen esityskerran verran. Teatterikärpäsen puraisuja -blogi nimesi sen viime vuoden parhaimmaksi teatteriesitykseksi ja Kempin roolia näyttelevän Eero Ojalan vuoden parhaimmaksi näyttelijäksi.

– Hullunkurisesta mustasta huumorista huolimatta esityksessä on koskettavia teemoja. Se on hyvin inhimillinen esitys, Naukkarinen kuvailee.

Toukokuussa teatterin lavalla nähdään kansainvälinen tanssiesitys One Next To Me. Esitykseen otetaan mukaan myös paikallisia harrastajatanssijoita. Miten mukaan voi hakea, siitä tiedotetaan Naukkarisen mukaan lähempänä ajankohtaa.

Kevään ohjelmistoa täydentävät tuttuun tapaan vierailuesitykset, jotka tuovat Riihimäelle useita nimekkäitä esiintyjiä. Teatterin lavalla nähdään useita hienoja parivaljakoita, kuten Ritva Oksanen ja Pedro Hietanen, Sinikka Sokka ja Jaana Saario sekä Jukka Rasila ja Mika Räinä.

Riihimäen Teatterin kevät

Ohjelmistossa 25.1.–18.5. Täti ja minä, POE! (ensi-ilta 2.3.), One Next To Me.

Vierailuesitykset:

16.2. ja 20.3. Älä jätä sinua yksin – Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen konsertti

9.3. Matti Nykänen – Hyppy sumuun – lavalla Tatu Mönttinen

4.4. ja 5.4. Rantarouvat – Sinikka Sokan ja Jaana Saarisen lempeän oikukas komedia

27.4. Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä – päiväkoti- ja alakouluikäisille suunnattu esitys

2.5., 3.5. ja 8.5. Miehenkäyttöopas – Jukka Rasila ja Mika Räinä antavat tarpeellisia käyttöohjeita miesten kanssa eläville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuosi 2018 jää näistä mieleen: Ozzy, pöllögate, Eksynyt, sairaala ja Riihimäen teatterin kohtalo31.12.2018 05.00
VSOP pistää uuden vuoden järjestykseen – Riihimäen Teatterin näyttämöllä Sanna Saarela, Misa Palander, Tuukka Martiskainen, Jussi Puhakka ja Noora Nykänen19.12.2018 20.40
"Kuin puulla päähän lyöty" – puolet Riihimäen teatterin työntekijöistä saa lähteä 18.12.2018 15.40
Riihimäen teatterista viisi työntekijää irtisanottu – joukossa näyttelijät18.12.2018 09.29
Kaupat tehty – Riihimäen teatterista tulee osa Bulevardin teatteriyhdistyksen toimintaa 10.12.2018 16.07
Vain pieni silmänisku jouluyönä ja suuri satu alkaa – Pähkinänsärkijä hurmaa Riihimäen Teatterissa17.10.2018 10.41
Keväällä kiitosta saanut Kirjaklubi palaa Riihimäen Teatterille – emäntänä jatkaa Katja Peacock15.10.2018 16.06
Otatko riskin? Pelon väristyksiä luvassa Riihimäen teatterissa - vain aikuiskatsojille.23.2.2016 03.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat