Viikko

Hyvinkääläiskuorot keräävät varoja Toimarille – seurakunta tarjoaa tilat konsertille

Kuorolaulu tekee hyvää ihmiselle.

Mia Lagström

Hyvinkään kirkossa järjestetään tulevana sunnuntaina 20.1. Yhdessä-hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotto menee Toimari ry:lle. Mukana on kuusi hyvinkääläistä kuoroa ja lauluyhtyettä.

Hyvinkään seurakunta tukee asiaa tarjoamalla tilat konserttiin.

– Järjestimme vastaavan hyväntekeväisyyskonsertin vuonna 2014. Kohteeksi valikoitui Toimari. Halusimme kohteeksi paikallisen tahon, joka tekee tärkeää työtä, konsertin järjestäjä Terhi Korpela Naiskuoro Solinasta kertoo.

Edellinen hyväntekeväisyyskonsertti keräsi noin 150 kuulijaa ja kasaan saatiin reilut 1 000 euroa, mikä on Korpelan mukaan hyvä määrä.

Toki tällä kerralla toivotaan paikalle väkeä vielä enemmän.

– Ohjelmahinta on 10 euroa. Halusimme pitää sen pienenä, jotta kynnys tulla mukaan olisi alhainen.

Kuoromusiikin suosio on Korpelan mukaan kasvussa. Parhaimmillaan Naiskuoro Solinan konsertit ovat keränneet yli 300 kuulijaa.

– Olen laulanut kuorossa parinkymmenen vuoden ajan ja sinä aikana yleisömäärät ovat kasvaneet selvästi. Yksi syy on varmasti erilaiset lauluyhtyeet, kuten Rajaton ja Club For Five. Ne ovat tuoneet uusia sävyjä kuorolaulamiseen. Ohjelmistojen sisällöt ovat monipuolistuneet ja myös tapa laulaa on muuttunut, ei vain seistä enää rivissä vakavannäköisinä.

Myös itse laulaminen kiinnostaa.

Uusia laulajia tulee harrastuksen pariin tasaisesti, ja kuorolaulua harrastavat myös nuoret.

– Meidänkin kuoroomme on tullut nuoria uusia laulajia. Enää kyse ei ole pelkästään keski-ikäisten ja vanhempien harrastuksesta.

Kuoroja on Hyvinkäällä paljon, ja niiden toiminta on varsin aktiivista. On kuorojen omia konsertteja sekä yhteiskonsertteja muiden kanssa.

Kuorot tekevät yhteistyötä myös muiden musiikintekijöiden ja tapahtumien kanssa.

– Viime syksynä olimme Solinan kanssa mukana Elofolkissa. Esitimme sovituksia kansanlauluista. Se oli kiva kokemus kuorolaisille.

Kuorojen runsaudessa viehättää Korpelan mukaan myös niiden musiikillinen monipuolisuus.

Hyvinkään kuoroskenestä löytyy niin naiskuoroja, mieskuoroja, sekakuoroja, lapsi- ja nuorisokuoroja kuin massiivisia, isoja teoksia esittävä oratoriokuoro sekä pienempiä lauluyhtyeitä.

Kuorolaulussa parasta on yhteisöllisyys sekä tietenkin itse laulaminen.

– Musiikki hellii ihanasti. Treenien jälkeen on aina virkistynyt olo. Uuden opetteleminen pistää myös aivot töihin, etenkin jos edessä on laulajille haastava teos. Sitä pystyy äärimmäisiin suorituksiin, kun johtaja luottaa laulajiinsa, Korpela kertoo.

Tulevassa hyväntekeväisyyskonsertissa jokainen kuoro esittää kolme kappaletta. Luvassa on monipuolinen ohjelmisto hengellisestä musiikista kevyempiin sävyihin.

Konsertti päättyy kuorojen yhteisesitykseen.

– Jos haluaa kuulla, miltä Finlandia kuulostaa yli sadan ihmisen laulamana, kannattaa tulla paikalle.

Yhdessä-konsertti

Hyvinkääläiskuorot järjestävät Yhdessä-hyväntekeväisyyskonsertin Hyvinkään kirkossa (Hämeenkatu 16) sunnuntaina 20.1. klo 16.

Mukana ovat Kide-kuoro, Naiskuoro Solina, Lauluyhtye HaTs, Lauluyhtye Lumina, Hyvinkään kamarikuoro, Hyvinkään Työväen Mieskuoro.

Ohjelman hinta on 10 euroa ja sitä myydään ovella.

Konsertin tuotto menee Toimari ry:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jouluna yhdessä -konsertti on Kamarikuoro Gaudeten ja Mukana-lauluyhtyeen jouluinen tervehdys – Kappelikirkossa soivat uudet ja klassiset joululaulut9.12.2018 20.45
Toimarin rahapula uhkaa ruokajakelua – pullonkaulana kylmäauton käyttökustannukset29.12.2018 05.37
Livemusiikkia, avoimet ovet, kahvia ja ruokajakelua – Hyvinkään Toimari kutsuu perjantaina tutustumaan tiloihin2.10.2018 15.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat