Viikko

Viikon ruoka: Nhung Nguyenin käsissä syntyvät niin kukat, Ryhmä Hau kuin veriset sormenpätkätkin

”Kakun pitää olla ainutkertainen”

Nhung Nguyenin kukkakimppukakkuja tilataan paljon lahjaksi. Nguyen on kakkujen tekijänä täysin itseoppinut. – Istun hetkeksi alas, silloin ideat syntyvät.

Hieu Nguyen

Herkkiä paperiin käärittyjä lilja- ja orvokkikimppuja, ruusujen runsautta uhkuvia kukkakoreja, jouluisia kransseja – erikoisiksi nämä näyttävät kukka-asetelmat tekee, että ne ovat kaikki syötäviä.

– Kukkien alla on kakku. Kaikki on syötävää, myös tämä pitsinauha. Olen tehnyt sen sokerista, Hyvinkään asemakahvilan yrittäjä Nhung Nguyen esittelee kakkujaan.

Pikkutarkkojen yksityiskohtien värikkyys ja runsaus tekevät Nguyenista varsinainen taiteilijan. Hänen pensselinään toimii vain pursotin.

Ajatus kakkujen leipomisesta syntyi kahvilan hiljaisina tunteina. Kun asiakkaita ei ollut, kävi aika pitkäksi.

Niinpä Nguyen päätti keksiä itselleen tekemistä.

– Hankimme kylmävitriinin, jonne aloin leipoa leivonnaisia myyntiin. Asiakkaat kehuivat niitä hyviksi ja alkoivat kysellä, voisinko leipoa tilauksesta. Siitä se lähti. Teen sekä makeita että suolaisia kakkuja.

Nguyenin bravuuri ovat kermasta pursotetut kukat: ruusut, liljat, pionit, orvokit ja monet muut.

Hymyillen hän kertoo viettäneensä monia tunteja paikallisissa kukkakaupoissa kukkia tutkien.

– Katson, miltä kukat näyttävät nuppuina ja miten ne muuttuvat avautuessaan.

Kukkien lisäksi hän on koristanut kakkuja sokerimassasta tehdyillä hahmoilla.

Joukossa on ollut niin Nalle Puh ystävänsä Nasun kanssa, Ryhmä Haun koiria kuin supersankareita.

Räväkkyyttäkin tästä leipurista löytyy.

Nauraen hän esittelee valokuvaa kakusta, jonka päällä nököttää verisiä sormenpätkiä.

Kakku syntyi tilauksesta eräisiin halloween-juhliin.

Sokerimassasta syntyneet koristeet Nguyen tekee alusta saakka itse.

– En suostu käyttämään valmista massaa. Kakkujen pitää myös maistua hyvältä.

Kakkujen täytteissä hän käyttää mielellään erilaisia marjoja vuodenajat huomioiden.

– Talvella suosittelen mansikan sijaan vadelmaa. Pakastemansikka ei maistu hyvältä. Vadelma on parempi. Myös passionhedelmä on hyvää.

Kakkunsa Nguyen tekee asiakkaan toiveiden mukaan, mutta pientä taiteilijan temperamenttiakin hänestä löytyy.

– Käytän toivottuja makuja, värejä ja tyyliä, mutta valmiista mallista en halua kakkua tehdä. En halua kopioida muiden kakkuja. Kakun pitää olla ainutkertainen. Kiitos rakkaille asiakkailleni kaikesta tuesta, jota olette minulle huomaamatta antaneet. En olisi jaksanut näinkään pitkälle ilman teidän rakkauttanne ja kannustustanne.

Mangojuustokakku maistuu

Nhung Nguyen on toiminut Hyvinkään asemakahvilan yrittäjänä yhdessä miehensä Hieu Nguyen kanssa viidentoista vuoden ajan.

Kahvilapalvelujen lisäksi Nguyen valmistaa tilauksesta erilaisia kakkuja: täytekakkuja, juustokakkuja, voileipäkakkuja.

Kahviossa myynnissä olevista kakuista suosituimmat ovat mango-juustokakku sekä latte-juustokakku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon ruoka: Mutakakkua, luumujäädykettä ja suklaista saaristolaisleipää – perinteisiä makuja voi yhdistellä rohkeasti uusiin juttuihin19.12.2018 14.19
Kakku kannattaa valita omien taitojen mukaan – tässä reseptit helpolle ja vaikeille kakuille25.6.2018 07.30
Viikon ruoka: Lauantaimakkarasämpylöitä ja oopperaleipiä14.11.2018 03.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat