Viikko

Viikon tyyli: Lasse Nymanin perussettiin kuuluvat pillifarkut, t-paita ja lippalakki

Lasse Nymanin tyyli syntyy rakkaudesta rankkaan rokkiin ja oluisiin. – Puolet paidoistani on bändipaitoja ja puolet panimopaitoja. Niitä tulee ostettua aina, kun on keikalla tai reissussa.

Mia Lagström

Hyvinkääläinen Lasse Nyman ei aamuisin juuri vaatevalintojaan mieti. T-paita otetaan kaapista, mikä päällimmäisenä sattuu olemaan. Muu vaatetus on vakiintunut pillifarkuiksi, lippalakiksi ja skeittitennareiksi – paitojen ja lippisten logoja lukuun ottamatta kaikki mustaa.

– Tyylini on ollut tämä jo yläasteelta saakka. Pukeudun aika lailla samalla tavalla olin sitten töissä, vapaalla tai keikalla bändini Thaurorodin kanssa. Poikkeuksena ovat hääkeikat, joihin pukeudun aina pukuun. Perustimme hääbändin muutama vuosi sitten. Se on hauskaa.

Vaikka Nyman ei vaatteitaan sen kummemmin pohdi, on oma tyyli tärkeä. Vaatteet kertovat ihmisestä ja hänen mielenkiintonsa kohteista paljon. Nymanin tyylin sanelee pitkälti musiikkiharrastus. Musiikkimaku liikkuu rokin raskaammissa ja metallisimmissa vivahteissa. Tämä selittää miehen tummasävyisen värikartaston. Hymyillen Nyman kertoo, että häneltä löytyy myös viininpunainen nahkatakki, mutta siinä värit aika lailla olivat.

Silmään pistää miehen päällä oleva T-paita. Ulkona ollaan kuitenkin reippaasti lumisemman vuodenajan puolella.

– Käytän T-paitaa kesät talvet. Jos menen paikkaan, jossa on viileämpää, puen päälleni mustan hupparin ja ulkona käytän talvella tietenkin talvitakkia. Tennareissa kuljen kyllä kesät talvet.

T-paitoja kaapista löytyy monia kymmeniä. Bändipaitojen lisäksi Nyman käyttää usein myös panimopaitoja, jotka tulevat rakkaudesta oluisiin ja olutkulttuuriin.

– Kiinnostuin oluista aikoinaan Lontoossa Brewdog-ravintolassa. Siitä se lähti. Oluissa kiehtoo niiden makumaailma, joka liikkuu ääripäästä ääripäähän.

Vuonna 2016 Nyman perusti kahden ystävänsä kanssa Hyvinkäälle oluisiin erikoistuneen Crafters Barin.

Oluiden maailmaan viittaa myös lippalakin Warpigs-logo.

– Tämä on lempilippalakkini, jota käytän 99 prosenttia ajasta. Käytän lippalakkia lähestulkoon aina. En tiedä, mistä se on tullut. Olen vain aina tykännyt lippalakeista.

Kööpenhaminassa sijaitseva Warpigs on Nymanin suosikkipanimoravintola.

– Siellä tulee käytyä useita kertoja vuodessa. Tänä vuonna olen käynyt siellä jo viisi kertaa. Se on hienoin panimoravintola maailmassa. Siellä on huippuolut, huippuruoka ja upeaa musiikkia.

Lippalakki on aikamme suosituin hattu

Vielä 1950-luvulla hatuton mies oli harvinainen näky. Hatuttomuuden edelläkävijänä toimi presidentti John F. Kennedy, joka esiintyi julkeasti ilman hattua. Syynä oli pikkuhiljaa tapahtunut pukeutumiskulttuurin rentoutuminen. Ainoastaan lippalakki ja pipo ovat säilyttäneet asemansa. Lippalakkeja alettiin käyttää jo 1800-luvun loppupuolella, jolloin yhdysvaltalaiset baseballpelaajat ottivat ne käyttöönsä. Vuosien saatossa lippa piteni ja kaartui sivullepäin. Nykyisessä muodossaan lakki on ollut vuodesta 1950. Taistoa on vain siitä, tuleeko lipan olla suora vai kaarelle käännetty.

Lähde: www.keikari.com/blogi/hattujen-lyhyt-historia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat