Viikko

Viikon laji: Sulkapallossa pääsee heti pelin makuun

Sulkasato on kaikille avoin pelisarja Riihimäellä.

Sulkapallo voi olla koko perheen yhteinen harrastus. Pekka Stigellin perheessä sulkapalloa pelataan jo kolmessa polvessa. Tiistaina Stigellin vastustajana oli tyttärenpoika Riku Aalto. Myös Aallon isä Jouko Aalto ja pappa Raimo Aalto pelaavat sarjassa.

Mia Lagström

Moni on pelannut sulkapalloa kesäisin omalla pihamaallaan. Mukavan ajanvietteen lisäksi sulkapallo on äärettömän hyvä kuntoilulaji.

– Sisällä pelattava sulkapallo on ihan eri peli kuin mökkisulkapallo. Kenttä on tasainen, eikä tuuli vie palloa mennessään. Pelin tempo on nopeampi, tervakoskelainen Pekka Stigell kertoo.

Stigell innostui sulkapallosta viisikymppisenä.

– Olin silloin töissä Tervakosken paperitehtaalla ja suunnittelin Sulkasato-sarjan henkilöstön liikuntaharrastuksen parantamiseksi. Sarjan käynnistyttyä tammikuussa 1995 liittyi siihen lähes 20 prosenttia tehtaan henkilöstöstä. Pelattiin miesten- ja naisten kaksinpelejä sekä sekanelinpeliä.

Nykyään sarjat ovat avoimia kaikille lajista kiinnostuneille. Tällä hetkellä mukana on 43 pelaajaa. Pelaajien ikähaitari on 20–75 vuotta ja mukana on pelaajia Hämeenlinnasta Hyvinkäälle.

Sulkasato-peleissä pelaajat on jaettu kolmen pelaajan lohkoihin. Kolmen viikon aikana lohkon pelaajat pelaavat toisiaan vastaan.

Lohkon voittaja nousee ylempään lohkoon ja heikon pelaaja tipahtaa alempaan. Näin samantasoiset pelaajat päätyvät pelaamaan keskenään hikisiä pelejä.

– Laadin uudet pelilistat saamieni tulosten pohjalta kolmen viikon välein ja jaan ne pelaajille sähköpostilla. Samassa lohkossa olevat pelaajat ottavat yhteyttä toisiinsa ja sopivat peliajan Riihimäen JPJ Liikuntahallilla.

Stigell vakuuttaa, että mukaan uskaltaa tulla, vaikka ei olisi ennen paljonkaan pelannut sulkapalloa.

– Sulkapallo on siitä hyvä laji, että se on aloittelijalle yksi helpoimmista pallopeleistä. Sulkapallo ei lähde sinkoilemaan minne sattuu, vaikka lyönti ei osuisikaan.

Pelitempo ei näin ollen häiriinny, vaan siinä pääsee heti pelin makuun.

Laji ei vaadi myöskään mitään erityistä teknistä osaamista.

Nykyään Stigellin perheessä pelataan sulkapalloa jo kolmessa sukupolvessa. Tiistaina Stigellin vastustajana oli oma tyttärenpoika Riku Aalto.

– Olen pelannut kymmenisen vuotta pesäpalloa Hyvinkään Tahkossa. Tänä syksynä aloitin sulkapallon. Se on hauska ja hyvä tapa nostaa kuntoa. Vaikka palaankin armeijan jälkeen takaisin pesäpallon pariin, aion jatkaa myös sulkapalloa, Aalto kertoo.

Kaikille avoin sulkapallosarja

Vuonna 1995 perustettu Sulkasato järjestää kaikille avointa sulkapallosarjaa JPJ Liikuntakeskuksessa (Peltosaarenkatu 21, Riihimäki). Hinta kaksinpelissä 6,50 euro/kerta ja nelinpelissä 3 euroa/kerta. Sarjaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä Pekka Stigelliin puh. 040 823 1338 tai s-postitse [email protected].

Stigell järjestää myös kuntosulkapalloilua Tervakosken ala-asteella to klo 20–21 ja la klo 17.30–19. Sopii aloittelijoille.

Omia sulkapallovuoroja voi varata myös Riihimäellä JPJ Liikuntakeskuksesta ja Hyvinkäällä VehkaCenterissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat