Paikalliset

Jakelijoiden yllätyslähtö sotkee yhä Early Birdin jakelun Hyvinkäällä – yhtiö lupaa lisää jakajia töihin vielä tällä viikolla

HYVINKÄÄ | Sanomalehti Aamupostin Hyvinkään painoksen jakelu on takkuillut viikon ajan.

Ongelmat alkoivat viime tiistaina, kun kaikkien Hyvinkään varhaisjakelussa olevien lehtien, kuten Helsingin Sanomien ja Aamupostin, jakelu vaihtui Sanoma Median Finlandin itsenäisten jakajien Early Bird –verkostolle.

Early Birdin jakelusta vastaavan Riku Punkkisen mukaan jakelu ajautui vaikeuksiin jo ensimmäisenä jakeluyönä Hyvinkäällä, koska joukko jakajia jätti lehtien jakamisen kesken. Early Bird on järjestänyt korvaavia jakajia Hyvinkäälle koko viikon. Useilla alueilla tilanne on jo saatu normaaliksi, mutta ongelmia on edelleen.

– Vielä päivässä tai parissa tilannetta ei saada normalisoitua, mutta pyrimme minimoimaan haitat mahdollisimman nopeasti, hän lupaa.

Keskiviikkona Hyvinkäälle tulee tilapäisavuksi muun muassa Mediatalo Esan jakajia.

Early Bird on vastannut jo aiemmin muun muassa Helsingin Sanomien ja Keski-Uusimaan jakelusta Mäntsälässä, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä sekä sanomalehti Länsi-Uusimaan jakelusta osassa läntisen Uudenmaan kunnista.

Ensimmäisenä Postin varhaisjakelusta luopui Sanoma-konserniin kuuluva Helsingin Sanomat.

– Pyysimme tuossa vaiheessa jakelutarjoukset sekä Early Birdiltä että Postilta. Sopimus solmittiin lopulta Early Birdin kanssa, koska kokemukset Early Birdin jakeluista muilla alueilla olivat hyviä, emmekä nähneet kestäväksi ratkaisuksi kahden eri jakeluyhtiön mallia samoille alueille. Tämä olisi vaikeuttanut jakajasaatavuutta ja aiheuttanut kustannuspaineita, Mediatalo Keskisuomalaisen jakeluliiketoiminnan johtaja Kari Väisänen sanoo.

– Muilla alueilla jakelun laatu ja varmuus ovat myös olleet kiitettävällä tasolla. Siksi on harmillista, että Hyvinkäällä aloitus on takkuillut, Väisänen sanoo.

Väisäsen mukaan Early Birdin rekrytointitarve on tällä hetkellä 10-12 jakajaa.

– Olemme pyrkinee osaltamme auttamaan uutta jakeluyhtiötä jakajien rekrytoinnissa. Keskiviikkona Hyvinkäälle tulee tilapäisavuksi muun muassa oman yhtiömme, Mediatalo Esan, jakajia. Positiivista on, rekrytoimien johdosta sisään tulee enemmän väkeä kuin ringistä lähtee, joten varovainen arvio on, että viikon sisällä myöhäänjaoista voidaan päästä eroon, Väisänen arvioi.

Väisänen muistuttaa, että vaikka Early Bird on Hyvinkäällä uusi toimija, sillä on jo vuosien kokemus varhaisjakelusta.

– Yhtiön taustalla on vastuullinen Sanoma Media Finland ja he ovat hoitaneet tällä mallilla varhaisjakeluita vuodesta 2016 lähtien.

Sanoma Media Finland kuuluu Sanoma-konserniin, joka on Suomen suurin media-alan yhtiö. Useat suomalaiset mediayhtiöt ovat viime vuosina olleet pakotettuja perustamaan omia jakeluyhtiöitä, jotta sanoma- ja kaupunkilehtien jakelu voidaan turvata myös tulevaisuudessa. Aamupostia kustantava Mediatalo Keskisuomalainen tiedotti marraskuussa ostavansa Suomen Suoramainonta Oy:n ja pyrkii näin osaltaan varmistamaan monikanavaisen ja laadukkaan jakelutoiminnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aamupostin ja muiden lehtien jakelussa ongelmia – osa Early Birdin jakajista keskeytti työnsä Hyvinkäällä ensimmäisenä päivänä4.12.2018 20.27
Medialiiton Kangaskorpi: "Jakelutiedot avattava, jotta postinjakelu turvataan"21.9.2018 15.00
Flunssa-aalto viivästyttää päiväpostin jakelua Hyvinkäällä – kirjeitä jaettu iltamyöhällä2.11.2018 13.24
Kolmepäiväinen postinjakelu saa kannatusta – eniten alle 50-vuotiailta ja miehiltä29.12.2016 14.51
Suomen Suoramainonta vähentää mainosjakeluaan – Sanomalehtien liitto: Lehtien jakelu turvattava24.10.2017 11.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat