Puheenaihe

It-yrittäjä varoitti Trafia jo viime kesänä – IS: "Mitä, jos joku nyt päättää hakea vaikka sadan tuhannen ihmisen tiedot..."

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / arkisto

Ohjelmistoyrittäjä Antti Ahola varoitti Trafia Twitterissä kuluvan vuoden elokuun alussa ihmisten syntymäaikojen jakelemisesta. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Virasto vastasi tuolloin palvelun olevan lainmukainen. Nyt palvelu suljettiin kohun saattelemana.

– Kun tiedät, millä paikkakunnalla ihminen asuu, löydät palvelusta hänen syntymäaikansa. Syntymäajalla pystyt numerojärjestyksessä arvaamaan loppuosan. Ensin 000, sitten 002... Miehillä on pariton, naisilla parillinen ja viimeinen merkki on tarkiste, jonka voi laskea. Muutaman sadan yrityksen jälkeen olet henkilötunnuksen löytänyt.

– Juttu on siinä, että kun metsästät yhtä ihmistä, pystyt yhden illan aikana selvittämään asian ilman tietokoneohjelmia tai suurempaa tietoa niistä, Ahola selvittää IS:n haastattelussa.

Ahola ihmettelee, mikäli Trafilla ei olisi ollut tiedossa uudistuksen potentiaaliset ongelmat.

– He ovat tietäneet tämän asian. Varmasti osa ihmisistä Trafin sisälläkin on odottanut, milloin tämä löytyy. Eivät he ole voineet väittää, ettei tämä häiritsisi ihmisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Trafista kysytty kohuttuja kuljettajatietoja jopa 8 000 kertaa kuussa – nyt kommentoi Trafin viestintäpomo10.12.2018 13.42
Trafi sulki suomalaisten ajokorttitiedot julkistaneen sivustonsa – "Käymme läpi saamamme palautteen"9.12.2018 14.02
KL: Trafi avasi pääsyn kaikkien suomalaisten ajokorttitietoihin – syynä taksialan uudistus9.12.2018 11.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat