Viikko

Viikon laji: Lätkän voi aloittaa aikuisenakin – "Kuka tahansa voi tulla mukaan pelaamaan"

”Monelle viikon pelit ovat tärkeä henkireikä”.

Riihimäkeläisen Play Teamin harrastejääkiekkojoukkueen johtaja Janne Paajanen kannustaa jääkiekon pariin. – Jääkiekko on kiva harrastus ja sen voi aloittaa myös aikuisena.

Mia Lagström

Riihimäkeläisen Play Teamin harrastejääkiekkojoukkueeseen ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet.

– Monella on se harhakäsitys, että jos et ole pelannut lätkää nuorena, et voi pelata sitä aikuisenakaan. Itse puin jääkiekkovarusteet ensimmäisen kerran päälle vasta parikymppisenä, harrastejoukkueen johtaja Janne Paajanen kertoo.

Paajasen isä Markku Paajanen ja Kari Koistinen perustivat Play Teamin 80-luvulla. Ajatuksena oli luoda jääkiekkoharrastukselle leveät ovet.

– Kuka tahansa voi kävellä kadulta sisään ja tulla mukaan pelaamaan.

Tällä hetkellä seuralla on kaksi kilpailevaa joukkuetta sekä yksi harrastejoukkue. Harrastejoukkueessa pelataan pelaamisen ilosta. Taklaaminen ja lämärit ovat kiellettyjä. Nuorimmat ovat parikymppisiä vanhimmat päälle kuudenkymmenen.

– Joukossa on niin asiantuntijoita, palomiehiä, opiskelijoita kuin projektipäällikköjä, varsin sekalainen seurakunta.

Jääkiekko on Paajasen mukaan hyvä harrastus. Luonnollisesti se kohottaa kuntoa, mutta monelle pelaajalle sen suurin arvo on muualla.

– Pääsee irtaantumaan hetkeksi arjesta ja nauttimaan kavereiden seurasta. Meillä on todella hyvä yhteishenki. Monelle viikon pelit ovat tärkeä henkireikä.

Joukkueella on kahdet treenit viikossa. Jokainen pelaa omalla tasollaan ja pidempään harrastaneet huomioivat vähemmän pelanneet.

– Ja jos tuntuu, että pelaaminen sujuu ja haluaa päästä kilpailemaan, voi hakea mukaan seuran kilpaileviin joukkueisiin. Meillä on joukkueet kolmosdivarissa sekä Stadi-liigassa.

Viikoittaiset treenit koostuvat pelaamisesta – sitä joukkue haluaa. Silloin tällöin on järjestetty myös valmennusta, ulkojääpelejä, turnauksia sekä muuta mukavaa.

– Helmikuussa meille tulee vetämään luisteluvalmennusta yksi Suomen huippuvalmentajista. Sitä odotamme.

Pelaajien turvallisuuden vuoksi harrastajalta vaaditaan täydellistä jääkiekkovarustusta. Paajasen mukaan edullisimmillaan varusteet voi saada satasellakin, kunhan jaksaa etsiä käytettyjä.

– Jos jotain puuttuu, voi kysyä joukkueelta. Moni on lainaillut ylimääräisiä varusteitaan.

Play Team toimii talkoohengellä, jotta maksut saataisiin pidettyä maltillisena. Seurassa ei makseta kenellekään rahallista korvausta. Nyt mukaan lähteville loppukausi maksaa 125 euroa. Maksun voi maksaa myös osissa.

– Meille käy myös liikuntasetelit. Olemme yrittäneet tehdä mukaan tulon mahdollisimman helpoksi.

Harraste- kiekkoa

Play Teamin aikuisten harrastejoukkue pelaa Riihimäen jäähallilla ti klo 21.30 ja to klo 21.15. Kausimaksu loppukaudelta on 125 euroa sisältäen myös seuran tapahtumat, saunan ja makkaratreenin. Lajia voi tulla kokeilemaan ilmaiseksi.

Kiekko-Nikkareiden naisten harrastejoukkueen treenit ke klo 21.15 ja miesten harrastejoukkueen treenit ma klo 21.15, ti klo 21.45 ja pe klo 21.15. Kevätkausi naisilta 80 e ja miehiltä 140 e. Myös 10 kerran kortti 85 e + jäsenmaksu 35 e. Treeneissä pitää olla kaikki varusteet. Pelaajan tulee myös vakuuttaa itsensä.

Hyvinkäällä harrastekiekkoa järjestää Storm Team www.hyvinkaastorm.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon laji: Junioreiden koristreenit sopivat aikuisille – "Jos koripallo oli ikävää koulussa, sen voi unohtaa"28.11.2018 03.30
Viikon laji: Miekkailu on kuin fyysistä shakkia21.11.2018 13.24
Viikon laji: Kiinnostaako jousiammunta? Riihimäellä pääset alkuun7.11.2018 22.10
Viikon laji: Pilates pelastaa istumatyöläisen – selkärankaa liikutetaan nykyään liian vähän31.10.2018 03.00
Viikon laji: Hakkaa hartiat vetreiksi24.10.2018 14.53
Viikon laji – ratsastus: Viisas ja kiltti Limbo on omistajansa silmäterä10.10.2018 20.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat